Zo maak je (zonder dure melkschuimer) heerlijke melkschuim voor je koffie

Bijna elke ochtend is het eerste wat ik tot me neem; koffie. Je zou het een verslaving kunnen noemen, maar ik noem het liever een goede vriendschap. Zo’n vriend waar je al jaren op kunt vertrouwen en waarvan je altijd weet wat je aan hem hebt. Hij geeft je keer op keer een warm gevoel vanbinnen en geeft je altijd energie. Delen jullie dat gevoel met mij? Ik durf te wedden van wel šŸ˜‰

Meestal drink ik mijn koffie zwart. Het geeft de minste calorieƫn en ik vind het ook zo super lekker. Maar, zo nu en dan lust ik ook wel een cappuccino met een heerlijke dikke schuimkraag. EƩn probleem: ik heb thuis geen dure melkschuimer. Het is best een uitgave en ik vind dit het gewoon niet waard aangezien ik mijn koffie meestal toch zwart drink. Vanmorgen kwam ik er middels onderstaande video achter dat je helemaal geen dure melkschuimer nodig hebt om een cappuccino te maken.

Wat heb je nodig?

  • 100 ml magere of halfvolle melk
  • Een potje met deksel

Hoe werkt het?

Doe de melk in het potje en sluit hem goed af met de deksel. Begin het potje te schudden zodra je schuim ziet ontstaan. Haal de deksel van de pot en zet de melk voor 30 seconden in de magnetron. Schenk je melkschuim bij je koffie en je hebt een heerlijke, warme, schuimige cappuccino!

Ben jij ook zo blij met deze manier? Ik ga dit zeker heeeeeeel vaak gebruiken om lekkere cappu’s mee te maken. Of was jij misschien al wel bekend met deze truc? Gebruik je hem regelmatig of gebruik je toch liever gewoon een melkschuimer. We zijn heel benieuwd naar jullie meningen en ervaringen. Mocht je een nog betere manier hebben om lekker melkschuim te creĆ«ren zonder melkschuimer, laat je het ons dan weten? We zijn hier heel benieuwd naar!

Lees ook: dit is waarom je filterkoffie wel onbeperkt mag drinken en capsulekoffie absoluut niet


Reageer ook