fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is waarom je filterkoffie wel onbeperkt mag drinken en capsule koffie absoluut niet

Het is 9 uur ’s ochtends en ik zit aan mijn derde kop Nespresso. Man, man, man wat is dat toch lekker. Gisteren heb ik tijdens de verjaardag van mijn zusje en vader (in mijn favo restaurant) iets teveel wijn gedronken. Echt smullen, maar dit maakte dat het vanmorgen allemaal iets minder soepel verliep. Koffie is de oplossing.

Terwijl ik mijn derde kop aan het wegslobberen ben, komt er een kantoorvriend naast me staan. “Wist je dat je niet teveel van die capsulekoffie moet drinken?” vroeg hij me. Ik zei dat ik inderdaad wist dat een overdosis cafeïne niet heel gezond is, maar hij gaf nog een andere reden om niet al teveel koffie te drinken. Koffie uit koffiecapsules, uit een Italiaans espressopotje, uit een French press of uit een automaat met een metalen of nylon filter bevat Cafestol.

Cafestol is een stof in koffie die ervoor zorgt dat de slechte LDL cholesterol in je bloed wordt verhoogd. En we weten allemaal: een verhoogd cholesterol is ongezond. Er wordt daarom aangeraden om niet meer dan 2 tot 3 kopjes capsulekoffie per dag te drinken.

Bij filterkoffie is dit anders. De stof Cafestol blijft hierbij namelijk achter in de filter en komt zo niet in je koffie terecht. Hierdoor kan je het zo goed als onbeperkt drinken (als je de maximale hoeveelheid cafeïne niet meetelt in ieder geval).

Wil je per koffiesoort weten hoeveel je er van mag per dag? En wil je weten hoe de capsules per merk verschillen? Bekijk dan dit artikel op de website van de Consumentenbond.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook