fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je in een handomdraai je hele oven schoon en vetvrij

Wie mij kent weet dat ik heel graag met de oven kook. Het duurt alles bij elkaar vaak wat langer tot je gerecht op tafel staat, maar tussendoor heb je vaak een half uur tot soms wel een uur waarin je klusjes kan doen. Zo laat ik in de wachttijd van de oven vaak de hond uit, gooi ik er een wasje in en stofzuig het huis. Na de klusjes kan je meteen aan tafel om lekker te eten. 

Maar, als je veel met de oven kookt, weet je dat je hem ook vaak moet schoonmaken. Vetresten, verbrandde plekken en stukken eten of aangekoekte saus… Het is zeker niet mijn favoriete klusje! Gelukkig heb ik een manier die het allemaal heel wat makkelijker maakt en waarbij je gebruik maakt van mijn favoriete eigenschap van de oven: wachten.

Lees ook: Met deze tip is je was veel sneller droog

Wat heb je nodig?

  • Bakje
  • Spons
  • Azijn
  • Baking soda
  • Water

Hoe krijg je de oven vervolgens schoon en vetvrij? Dat zie je in deze video!

Reageer ook