fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je het beste van je minst favoriete klusjes

Zodra het kwik boven de 3 graden komt spring ik ieder vrij uurtje op mijn fiets. Ik houd echt heel erg van fietsen en het lukt me prima om alle klussen die ik nog heb letterlijk achter me te laten. Heerlijk! Als ik dan thuis kom van zo’n heerlijke fietstocht zie ik de klussen liggen die ik nog moet doen. Niet alleen dingen in en rond het huis, maar ook achterstallige mailtjes, administratie enzovoorts. Gebeuren moet het toch en ik probeer er dus maar gewoon het beste van te maken. Zo doe ik dat!

Zo maak je het beste van je minst favoriete klusjes

Planning is key. Maak een overzicht van alles wat je nog hebt liggen. Zelf werk ik met een heerlijk ouderwets notitieblok en vink af wat ik heb gedaan. Dat afvinken geeft mij altijd zo’n goed gevoel. Ook de allerkleinste klusjes schrijf ik op. Bijvoorbeeld “vaatwasser uitruimen”. Misschien is dat een beetje kinderachtig maar het afvinken werkt wel en bezorgt me een klein geluksmomentje.

De administratie

Zowel privé als voor Damespraatjes ben ik verantwoordelijk voor het grootste deel van de administratie. En hoewel het erg belangrijk is, heb ik er vaak geen zin in… Tegenwoordig werk ik met een goed boekhoudprogramma, waarin ik sneller en met minder fouten werk. Dit bespaart mij tijd en een hele hoop frustratie. Kan ik iedereen warm aanbevelen dus!

Wasgoed opvouwen en strijken

Een wasje in de machine stoppen is meestal niet het probleem, het drogen ook niet. Maar het vouwen en strijken? Daar heb ik nou helemaal niks mee. Ik maak het leuk voor mezelf door de strijkplank voor de TV te zetten en mijn favoriete Netflix-serie te kijken of door het luisteren van een grappige podcast. De uren vliegen zo voorbij en soms krijg ik nog zin om te gaan strijken ook!

Schoonmaken

Als je zou mogen kiezen: een uur schoonmaken of een uur op de bank met je favoriete boek. Welke wordt het dan? Ik weet bijna zeker dat iedereen voor dat tweede zou kiezen. Met mezelf heb ik afgesproken dat tegenover elk schoonmaak-uur een ontspannings-uur moet staan. Heb ik vandaag een uur staan soppen? Dan mag ik die dag ook een uur met mijn boek op de bank.

Mailbox bijhouden

Elke dag krijg ik tientallen werkmails die ik moet beantwoorden. Heerlijk vind ik dat, ik sta namelijk graag in contact met onze relaties en samenwerkingspartners. Wat ik minder leuk vindt? De oneindige stroom van spam-mailtjes waar ik ook wat mee moet. Ik zou veel vaker alle spam uit mijn mailbox moeten verwijderen en daarom plan ik hier een vast uur per week voor in. Ben ik klaar? Dan beloon ik mezelf op een heerlijke cappuccino.

Hoe maak jij het beste van klusjes waar je eigenlijk een hekel aan hebt? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook