fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je een heerlijke quiche

quiche

Niets frustrerender dan wanneer je een heerlijke quiche hebt gemaakt, maar het deeg toch nog te zacht is aan de onderkant of de vulling eruit loopt wanneer je de hartige taart aansnijdt. Wil je de volgende keer een echt perfecte quiche maken? Hieronder een aantal tips.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg er daarnaast voor dat je een goede quichevorm hebt. Een quichevorm van porselein zorgt voor goede warmtegeleiding, een vorm met losse bodem is weer makkelijk bij het ontvormen van de quiche. Kies alvast een lekker recept uit voor de vulling, zodat je weet welke ingrediënten je nodig hebt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg lekkere hartige taart recepten om uit te kiezen.

Bladerdeeg

Gebruik voor de quiche voorgemaakt bladerdeeg. Natuurlijk kun je altijd zelf deeg maken, maar daarmee maak je het jezelf wel heel lastig. Kant-en-klaar bladerdeeg is al heel mooi glad, zodat je de bakvorm heel makkelijk kunt beleggen met het bladerdeeg.

Bakpapier

Het is handig om de bakvorm eerst te beleggen met bakpapier, en daarna pas met het bladerdeeg. Zo wordt de onderkant van de quiche beter gebakken.

Gaatjes in bladerdeeg

Prik, voordat je de vulling in de quiche doet en deze in de oven zet, met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Dat zorgt ervoor dat het deeg tijdens het bakken niet naar boven komt. Leg vervolgens bovenop het bladerdeeg nog een vel bakpapier.

Bakparels

Bakparels zijn zware, keramische bolletjes die ervoor zorgen dat het deeg niet omhoog komt. Bakparels verdelen de warmte verder goed. Bedek de bodem daarom dan ook met bakparels, bovenop het extra vel bakpapier dat je zojuist in de quichevorm hebt gelegd. Je kunt hier ook kikkererwten voor gebruiken, maar die geleiden de warmte minder goed doordat ze minder zwaar zijn. Bak het bladerdeeg met de bakparels vervolgens 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal daarna uit de oven en haal het bakpapier met de bakparels er vanaf.

De vulling

Terwijl de taartbodem aan het bakken is, kun je aan de slag met de vulling voor je quiche. Als het goed is heb je daar eerder al een heerlijk recept voor uitgezocht. Houd er rekening mee dat je niet te ‘waterige’ ingrediënten gebruikt, zodat de vulling niet te vloeibaar blijft.

Maak de quiche af

Vul het voorgebakken deeg met de vulling die je zojuist hebt gemaakt. Ga daarbij niet over de randen van de quiche heen. Tot slot kun je de quiche nog bestrooien met wat kaas. Bak de quiche zo’n 20 tot 25 minuten af in een voorverwarmde oven. Wil je een echte perfecte quiche? Dan kun je deze aan het einde nog 3 minuten onder de grill zetten. Zo krijg je namelijk een mooi goudbruin kaaskorstje. Serveer de quiche vervolgens warm, of laat hem afkoelen wanneer je hem koud wilt serveren

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Charlotte -

Ik gebruik altijd een springvorm met bakpapier bekleed. Door het metaal krijg je in mijn oven dan geen soggy bottom.

Reageer ook