fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je zelf de perfecte (pink) gin tonic

Afgelopen zomer stond voor mij niet alleen in het teken van heel veel vakantie, sporten en plezier. Maar ik heb ook de Gin Tonic ontdekt. Voorheen was ik meer van een biertje en wijn. Maar omdat ik wat kilootjes wilde kwijtraken leek het me beter om Gin Tonics te drinken omdat ik de gin dan kon mixen met Tonic Light! En natuurlijk omdat het gewoon super lekker is. 

Voordat we het recept voor een echt lekkere gin tonic met jullie delen, eerst een paar weetjes over gin.

 • De Nederlander Franciscus Sylvius was de uitvinder van gin. Best iets om trots op te zijn :-). Het werd toen alleen niet bij de slijter verkocht, maar was bij de apotheek verkrijgbaar tegen allerlei maag- en nierklachten.
 • Gin wordt gemaakt van neutrale alcohol en daar worden allerlei kruiden en specerijen aan toegevoegd. Bijvoorbeeld de jeneverbes, rode cranberry, kaneel etc.
 • Eigenlijk wordt wodka net zo gemaakt, maar het verschil is dat er bij gin alleen natuurlijke kruiden worden gebruikt.
 • Er bestaan ongeveer 2.500 soorten gin. Het kost bijna een leven om ze allemaal te proeven haha.

Hoe maak je eigenlijk de perfecte Gin Tonic?

Wat heb je in ieder geval nodig voor een goede gin tonic?

 1. Eén deel gin, dat is tussen de 30 en 50 ml.
 2. Drie delen tonic, dat is tussen de 90 en 150 ml. Afhankelijk van hoeveel gin die je neemt en de sterkte waar je voorkeur naar uitgaat.
 3. Garnituur zoals bijvoorbeeld verse basilicum, kaneel, komkommer, limoen, sinaasappel, appel, aardbeien, etc
 4. IJsklontjes

Dit is eigenlijk een soort basisrecept. Binnen dit recept kun je naar smaak zelf variëren, al naar gelang de ingrediënten die je wilt gebruiken. Ga je gin kopen kijk dan zeker meteen wat de smaak en eigenschappen van de gin zijn.

Kies je favoriete gin soort

Eigenlijk kun je grofweg vier soorten gin onderscheiden:

 • citrus en fris
 • kruidig en krachtig
 • zoet en zacht
 • floraal en fruitig

Hoeft niet alleen tonic te zijn

Maar ook is de keuze voor de tonic van groot belang. Zelf kies ik voor Tonic light van Schweppes, maar er zijn ook heel veel andere merken. Wat mij betreft moet er echt tonic in de gin zitten om het een gin tonic te noemen, maar de tonic wordt ook wel vervangen door bruiswater of sap.

Pink gin tonic

Tip! Kies je voor een pink gin tonic? Een fles Gordon’s Pink Gin kost ongeveer € 15,95. Mix het met je favoriete tonic, ijsklontjes en wat aardbeien er in. Je zou zelfs een klein beetje aardbeiensap kunnen toevoegen. Zelf voeg ik geen aardbeiensap toe, want ik vind het dan te zoet worden. Maar voor de zoetekauwen onder ons een echte aanrader!

Wat is jouw favoriete smaak?

Heb je al trek gekregen in een lekker gin tonic? In het weekend ga ik er zeker een nemen. Natuurlijk zijn we benieuwd naar jouw favoriete smaak. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-). Oh ja! Drink bewust en pas als je 18 jaar of ouder bent!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook