fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je boter sneller smeerbaar

Zondagochtend half negen. Om half 11 hebben jullie al een afspraak bij je ouders. Je vriend gaat eigenlijk liever een stuk fietsen met zijn vrienden, maar gaat toch met jou mee. Dat vind je zo lief van hem dat je ‘m op bed gaat verrassen met een glaasje jus én verse croissantjes.

Maar wat jou iedere keer overkomt, overkomt je nu weer! Net als je helemaal klaar bent om naar de slaapkamer te lopen mét je overvolle dienblad, kom je er achter dat je de boter bent vergeten. En die staat in de koelkast. Natuurlijk!  En is nog in zeer koude, keiharde staat. Hoe gaat het je lukken om toch binnen een paar minuten goed smeerbare boter bij het ontbijt van je vriendje te serveren?

De truc

Wij kwamen deze super handige lifehack tegen. Vul een glas met heel heet water (niet kokend) en giet daarna het glas weer leeg. Droog heel snel het warme glas af en zet het als een soort stolp over je boter heen. Je boter zal langzaamaan smelten. Wil je het proces nog wat versnellen? Snijd de boter dan in kleine dunne plakjes, voordat je het onder het glas legt.

Hier nog even het filmpje waar het voorgedaan wordt (met geweldige voice-over):

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook