fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo loop je dus met een volle thee- of koffiekop zonder te knoeien

Overkomt het jou ook regelmatig? Je hebt je theekop lekker vol gedaan, maar al lopend naar je bureau of de woonkamer verlies je onderweg de helft van je thee? Dan hebben we goed nieuws voor je. Wetenschappers hebben onderzocht hoe je je thee-of koffiemok het beste vast kunt houden.

De Klauw-greep-methode

In The Telegraph lazen we dat de Klauw-greep-methode de beste manier is om zonder te morsen met je theekop te lopen. In het filmpje hieronder kun je zien hoe je dat moet doen.

Lees ook: Test! Zou je nu koffie moeten drinken?

https://youtu.be/NKqHqapWg-4

Niet hygiënisch voor iemand anders

Is de thee of koffie voor jezelf, dan lijkt me dit een prima methode. Maar is de koffie voor iemand anders, dan lijkt het me niet lekker als je de kop vasthoudt op de plek waar straks uit gedronken moet worden. Zo nu en dan brengen serveersters mij mijn koffie of wijnglas op deze manier en ik heb dan altijd de neiging om de bovenkant van mijn glas of kop even schoon te maken. Je weet maar nooit waar ze net voor die tijd met hun handen aan hebben gezeten.

Slapstick

We hoorden ook van iemand die de thee of koffie achterwaarts vervoert. Je hebt dan ook minder last van knoeien onderweg. Maar ook een grotere kans op een botsing met een collega of een struikelpartij over een tas of iets anders dat rondslingert op de grond. Kan wel grappig voor je collega’s zijn om dit allemaal te aanschouwen 🙂

Reageer ook