fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo houd je een halve avocado goed in de ijskast!

Dol ben ik op avocado’s. Vanavond maak ik bijvoorbeeld guacamole voor bij de wraps, dan gebruik ik een hele. Maar soms heb ik maar een halve avocado nodig als ik een salade maak die ik helemaal zelf opeet. De andere helft doe ik dan in plastic folie en leg die in de ijskast. Meestal is hij de volgende dag dan bruin en ziet er beslist niet meer aantrekkelijk uit.

Op de website van het AD kwam ik een video tegen met 2 tips om je halve avocado wel goed te houden in de ijskast. Graag deel ik deze tips met je.

1. Strijk er olijfolie overheen. Heb je een oliespray dan spuit je er heel makkelijk olie overheen. Maar je kunt de avocado ook met een kwastje insmeren. Leg hem daarna in een bakje en dek het bakje af met plastic folie. Zet het bakje in de ijskast!

2. Leg er een ui bij. Snijd een ui in een paar stukken. Leg de avocado helft in een bakje en leg er een groot stuk ui naast. bedek in dit geval ook het bakje met plastic folie. Zet ook in dit geval het bakje in de ijskast!

In de video hieronder kun je zien hoe het precies werkt. We zijn heel benieuwd of je wat met deze tips gaat doen. Laat je ons dan weten wat je ervaringen zijn? Plaats dan een reactie bij de comments onder dit artikel.

En! Vergeet niet van de avocado’s te genieten. Lekker en super gezond!

Wil je de video bekijken? Klik dan hier!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook