fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo creëer je zelf de beste nachtrust

Na een goede nachtrust functioneer je een stuk beter dan wanneer je al gebroken uit bed stapt, iets dat helaas aan de orde van de dag is. In dat laatste geval is vaak sprake van een verkeerd matras, want het matras is er voor het grootste deel verantwoordelijk voor of je wel of niet goed slaapt.

Maatwerk en een kwestie van smaak

Wat precies goede matrassen zijn, is een kwestie van maatwerk en van smaak. Het is net wat je lekker vindt, hoe je postuur is en of je vaak last van je rug hebt. Daarom ook is proefliggen of zelfs proefslapen zeer verstandig als die optie er is. Wat je wel kunt stellen is dat je in een met traagschuim gevuld matras heerlijk ligt. Je lichaam zakt er namelijk ietsje in weg. Als nadeel heeft dat weer dat bewegen iets moeilijker is. En zo is er voor elk soort matras wel iets te zeggen. Zorg er wel voor dat als je veel zweet, je in elk geval een matras koopt dat vocht goed af kan voeren.

Kies voor twee eenpersoonsmatrassen

Een matras kan gevuld zijn met schuim (traagschuim of koudschuim), met veren (pocketvering en nooit dierlijke veren) of met latexschuim. Koop je een matras, dan is in tegenstelling tot andere producten de prijs niet alleszeggend. Een duur matras hoeft niet het beste matras voor jou te zijn. Matrassen van latex en traagschuim zijn overigens vaak iets duurder dan de overige matrassen. Heb je een partner die een totaal andere bouw heeft of die te kampen heeft met chronische klachten aan de gewrichten, dan kun je ook overwegen twee eenpersoonsmatrassen te nemen met elk een eigen vulling. Maatwerk dus.

Matras bepalend voor de nachtrust

Een goede nachtrust valt en staat met de kwaliteit van een matras. Door een goed matras te kopen, weet je je verzekerd van jarenlang slaapplezier. Bespaar dus nooit op een matras, maar kies hier voor die kwaliteit die het best aansluit bij jouw specifieke wensen. Je moet er immers niet aan denken dat je al met spierpijn en niet uitgerust uit je bed stapt. Het maakt het dagelijkse functioneren heel veel moeilijker en het kan je zelfs je baan kosten. Als er over matrassen gesproken wordt, hoor je ook weleens de term topmatras voorbijkomen. Een topmatras is niet een matras van wereldklasse, maar een dun matras dat je optioneel bovenop je gewone matras schuift.

Reageer ook