fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zeven tips om schurende bovenbenen te voorkomen

schurende bovenbenen

Is het zomer en kun je eindelijk lekker met blote benen vakantievieren, wandelen, sporten of naar je werk gaan. Hoe naar is het dan als je last krijgt van bovenbenen die tegen elkaar aan schuren en er daardoor vervelende wondjes ontstaan? No worries ladies! We hebben een aantal oplossingen voor jullie op een rij gezet!

Hoe komt het dat je wondjes krijgt als je bovenbenen tegen elkaar aan schuren?

Als het warm weer is ga je meer zweten en zeker als je daarbij ook nog beweegt bij bijvoorbeeld wandelen of hardlopen. En juist op die plekken waar je huid dan tegenaan komt krijg je last van zweetkliertjes die verstopt raken en van het zout uit je zweet dat voor kleine irritaties zorgt en soms tot kleine ontstekingen kan leiden.

Overgewicht?

Er wordt ook wel gezegd dat overgewicht kan leiden tot schurende bovenbenen. Maar sommige vrouwen hebben nu eenmaal dikkere bovenbenen, ook bij een gezonde BMI. Ook kunnen dikkere benen juist door sporten ontstaan omdat je benen gewoonweg gespierder zijn. Bekijk je lichaam dus als een totaalplaatje. Heb je het juiste gewicht: ga dan zeker niet afvallen om slankere benen te krijgen. Heb je duidelijk overgewicht en schuren daarom je benen tegen elkaar aan? Dan zou je kunnen overwegen om een paar kilootjes kwijt te raken.

Zeven dingen die je kunt doen om het schuren te voorkomen

1. Zorg dat je minder zweet. Dat zou je met talkpoeder kunnen doen, maar ook met een deodorant. Heb je al wondjes op je benen, dan is het misschien niet zo fijn om er een deodorant op te sprayen. Doe je dat toch neem er dan een zonder alcohol.

2. Gebruik een huidcontact spray. Bijvoorbeeld de Smoovall Huidcontact Spray (€ 15,44 bij Drogisterij.net). Het werkt als een extra onzichtbare en ademende beschermlaag en voorkomt huidirritaties. Wel goed schudden voordat je de spray aanbrengt. Het werkt trouwens urenlang.

3. Smeer er Vaseline op. Vaseline is een geweldig huis-, tuin en keukenmiddel. Je kunt een licht laagje op je bovenbenen aanbrengen op die plekken waar het zou kunnen gaan schuren. Zeker als het om een kortere periode gaat dat je benen tegen elkaar aan komen.

4. Knip een panty af. Ook dit kun je gebruiken als het voor een wat kortere periode is. Want zeker bij warm weer kan de nylon panty toch ook weer voor wat extra zweet zorgen. Maar gedurende een korte periode geeft dit wel een extra laagje op je huid, waardoor je minder snel last krijgt van het schuren.

5. Een sport onderbroek. Zeker de broekjes met pijpjes zorgen voor een goede bescherming van je dijbenen. Ook als je meerdere uren moet lopen. Tip: Sloggi Sport Onderbroek.

6. Speciale pleisters. Is de schade al ontstaan, maar wil je de volgende dag toch weer in dat korte broekje of rokje lopen? Plak er dan een speciale pleister op. We hebben op internet veel gelezen over de Body-Patch Reskin.

7. Direct na sporten douchen. Omdat zweet een van de grootste oorzaken is dat je last van geïrriteerde bovenbenen kunt krijgen is het belangrijk dat je je huid goed schoon houdt. Douche regelmatig zodat de plekken direct na het sporten even helemaal schoon spoelen.

Hebben jullie wel eens last van schurende bovenbenen? Wat doe jij er aan om het te voorkomen? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Joris -

Met maar 42 is het wellicht beter om het probleem op te lossen in plaats van symptoombestrijding.

Antonia -

Sorry, nog even nagekeken, de sweeties onderbroeken zijn ook in maat 38-40 verkrijgbaar, zeker proberen, ik ben er heel blij mee.

Antonia -

Ik gebruik al jaren onderbroeken van Sarah’s sweeties, wel duur maar heel goede kwaliteit en kruipen gegarandeerd niet op, zijn er in heel mooie dessins; wel alleen voor vanaf maat 42.

Joris -

Een legging, Marja? Heb je je medicijnen wel ingenomen? Koekoek.

Marja -

Een korte legging. Werkt ook perfect.

Reageer ook