Zeven tips om je glazen uit elkaar te halen zonder dat ze stuk gaan

Overkomt het jou ook regelmatig dat je de glazen niet meer uit elkaar kunt krijgen? Je moet hard wrikken om ze los te krijgen met het risico dat er barsten in komen. We hebben een aantal tips op een rij gezet om je glazen moeiteloos uit elkaar te krijgen.

Een aantal van de tips is afkomstig van Lifehacking.nl, aangevuld met onze eigen tips.

1. Voorkomen is beter dan genezen. Haal je je glazen heet uit de vaatwasser? Laat ze nog even op het aanrecht afkoelen of wacht met de vaatwasser uitruimen.

2. Vul het binnenste glas met zout, wat ijsblokjes en koud water. Laat even een paar minuutjes staan en vul ondertussen je wasbak met warm water en laat het buitenste (onderste) glas hierin zakken. Het binnenste glas trekt door de kou samen. Het buitenste glas zet uit door de hitte en nu kun je de glazen makkelijk losmaken. Laat het water trouwens niet te heet worden, want anders knapt je glas alsnog door het grote temperatuur verschil.

3. Leg de glazen even in de vriezer. En laat daarna warm water over het onderste glas lopen. Let ook hierbij op dat het water niet kokend heet is.

4. De glibber- en glijmethode. Dat werkt eigenlijk net zo als wanneer je je ring niet afkrijgt. Smeer iets vettigs op je vingers en daardoor glijdt je ring er makkelijk van af. Dat geldt ook voor je glazen. Doe wat olijfolie of vaatwasmiddel tussen de glazen en daarna gaan ze makkelijk los. Let op: doordat de glazen zo glibberig zijn kun je ze makkelijk uit je handen laten glijden :-).

5. Geef de glazen een tikje. Je tikt ze heel zachtjes tegen het aanrecht als je ze uit elkaar trekt. Doe het wel voorzichtig, anders zijn de glazen alsnog stuk.

6. Rol de glazen over het aanrecht. Meestal gaan ze dan ook vanzelf los.

7. Het onderste glas onder de hete kraan houden. Op allerlei forums lezen we dat dit ook bijzonder goed werkt.

We zijn heel benieuwd of jullie iets aan deze tips hebben gehad. Heb jij nog een tip die je met ons wilt delen? Laat dan je reactie achter bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-)


Reageer ook