fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zes tips voor het uitzoeken van rolgordijnen

Heb je net een verbouwing of een verhuizing achter de rug, dan komt er waanzinnig veel op je af. Er moet zoveel geregeld en georganiseerd worden, zelfs als je bijna al het kluswerk hebt uitbesteed. Tussen de bedrijven door moet je vaak ook nog nadenken over hoe je je huis gaat inrichten. Ook dat vergt enige organisatie omdat er vaak lange levertijden zijn van producten en het flink wat planning vereist om alles op tijd in huis te hebben. Ik heb daar nog een leuke anekdote over.

Het belang van goede (rol)gordijnen

Het is alweer jaren geleden. Mijn vriend (nu mijn echtgenoot) en ik waren nog niet klaar met onze studie, maar kregen via een woningbouwvereniging een prachtig appartement op de zesde verdieping aangeboden aan de rand van Hilversum. Mét uitzicht op weilanden en in de verte zagen we de vliegtuigen achter de bomen zakken om te landen op Schiphol. Super mooi! Allebei nog heel jong en enorm gelukkig dat we zo’n onwijs mooie plek hadden gevonden hebben we er nooit aan gedacht om rolgordijnen te bestellen. Pas toen we er woonden dachten we: “Oh ja, dat moeten we ook nog even doen. Maar ja wat kan het ons schelen, niemand die bij ons naar binnen kan kijken, want we zitten toch 6 hoog”. Tot we een keer op een zaterdagochtend om een uurtje of 9 (jaja, we waren natuurlijk nog wel studenten hè!) gewekt werden door vrolijke stemmen.

Verrassing op grote hoogte

Hing er toch een luchtballon vlak voor ons raam die enigszins uit koers was geraakt en de mensen in het bakje konden direct bij ons naar binnen kijken. Je snapt het al! Vanaf dat moment hebben we flink de vaart er in gezet om rolgordijnen te bestellen. Maar toen was er nog geen internet, en waren er ook nog geen webwinkels waar je snel even wat kon bestellen. Tegenwoordig kun je vanuit je luie stoel je keuze maken, zo handig! Maar waar moet je nou op letten als je een rolgordijn uitkiest? We hebben een aantal beslissingen die je moet nemen voor jullie op een rij gezet.

Waar moet je op letten als je rolgordijnen uitzoekt?

1. Wil je een egale kleur of wil je een print? Denk daar vooraf goed over na. Is je woning heel rustig ingericht, dan kun je voor een wilde print gaan. Maar is je inrichting al wat extravaganter dan kan een effen kleurig rolgordijn een rustpuntje zijn.

2. De bedieningszijde. Best belangrijk, want misschien zit er een hendel van het raam in de weg als je de bedieningszijde aan de verkeerde kant uitkiest. Meestal kun je kiezen.

3. Transparante rolgordijnen. Kies je voor transparante rolgordijnen dan kies je ook voor het creëren van sfeer. Er komt fijn wat licht naar binnen en zeker overdag is dat heel fijn.

4. Verduisterende rolgordijnen. Wil je dat het in een ruimte echt donker is? Bijvoorbeeld in je slaapkamer. Kies dan voor een verduisterend rolgordijn.

5. Duo-rolgordijn. Dit type rolgordijn bestaat uit 2 lagen stof, zowel een lichtdoorlatend stofje als een verduisterend materiaal. Met dit type rolgordijn kun je zelf bepalen hoeveel licht er binnenkomt of dat je het helemaal wil verduisteren.

6. Rolgordijnen voor dakramen? Die kun je ook kant-en-klaar bestellen. Bijvoorbeeld voor een Velux dakraam. Voordeel van deze rolgordijnen is dat ze vaak ook nog isolerend werken.

Wat zijn jouw ervaringen met het bestellen van rolgordijnen? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook