fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zeg nee tegen rimpels: 5 tips voor een gezonde en jeugdige huid

jeugdige huid

Het begint allemaal met kraaienpootjes als je lacht of diepe rimpels wanneer je fronst. Rimpels: ze zijn op den duur onvermijdelijk. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een gezonde en jeugdige huid. Maar hoe doe je dat nu? Wij zetten de vijf beste tips voor je op een rijtje. Lees je mee?

Tip 1: Water, water en nog eens water

Wist je dat niet genoeg vocht drinken rimpels veroorzaakt? Voor een stralende huid is het daarom essentieel om 1,5 à 2 liter water per dag te drinken. Stop dus standaard een volle waterfles in je tas. Vind je de smaak van water maar saai? Maak dan eens infused water. Kies voor munt en citroen, of ga voor aardbei en basilicum. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo wordt het drinken van voldoende water zeker een eitje.

Tip 2: Ontstress met selfcare

Werk, gezin, sporten, huishouden… We moeten tegenwoordig een heleboel, wat natuurlijk de nodige stress met zich meebrengt. En dat is niet alleen slecht voor je mentale gezondheid, maar ook voor je huid. Door stress maakt je lichaam namelijk het hormoon cortisol aan. Dit beschadigt het collageen en de elasticiteit van de huid, waardoor je eerder te maken krijgt met rimpels. Plan daarom wat vaker een selfcare momentje in! Ga uitgebreid in bad met kaarsjes en een bruisbal of neem de hond mee voor een lange wandeling in het bos.

Tip 3: Collageen voor een elastische huid

Je hebt vast wel eens van collageen gehoord, maar wat is het nu precies? Collageen is een eiwit in het lichaam dat onder andere zorgt voor een stevige en gezonde huid. Wanneer je ouder wordt, maakt je lichaam minder van dit eiwit aan. Smeer jij elke dag trouw een dagcrème met collageen op je gezicht? Dan hebben we slecht nieuws voor je: collageen kan niet door de huid worden opgenomen. Kies daarom voor collageen supplementen. Deze stimuleren de aanmaak van collageen en dragen bij aan een jeugdige en stralende huid!

Tip 4: 365 dagen per jaar smeren met zonnebrandcrème

Het is natuurlijk belangrijk om je in de zomer goed in te smeren met zonnebrandcrème. Maar wil je rimpels écht tegengaan? Smeer je gezicht dan ook in de winter in, het liefst met factor 30 of hoger. Zo bescherm je je huid het hele jaar door tegen uv-stralen. Tegenwoordig zijn er zonnebrandcrèmes op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor het gezicht. Ideaal om toe te voegen aan je dagelijkse beautyroutine!

Tip 5: Zoek de schaduw op  

Wanneer je rimpels wilt voorkomen, is de zon niet bepaald je beste vriend. De schadelijke uv-stralen van zonlicht beïnvloeden namelijk de elasticiteit en textuur van je huid. Vermijd daarom de zonnebank en zoek in de zomer de schaduw op. We snappen dat je in de zomer niet de hele dag binnen wilt zitten. Schaf daarom een grote zonnebril en een mooie hoed aan. Zo bescherm je jezelf niet alleen tegen de zon, maar zie je er ook meteen erg stijlvol uit!

En, welke tip ga jij als eerste uitproberen? Smeer je je voortaan elke dag in met zonnebrand of plan je vaker een selfcare momentje? Wij zijn heel benieuwd. Laat je het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door cottonbro via Pexels

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook