fb
Damespraatjes Damespraatjes

Woonkamer niet gezellig? Zo maak je je woonkamer gezellig!

Niets is zo fijn als thuiskomen in een gezellige woonkamer. Soms is het moeilijk om die woonkamer een gezellige uitstraling te geven. Wat voor elementen voeg je nu toe om je woonkamer gezelliger te maken? Wij helpen je graag een handje. Je leest in dit artikel hoe je jouw woonkamer een stuk gezelliger maakt. 

Hoe maak je je woonkamer gezellig?

Er zijn natuurlijk veel manieren waarop je je woonkamer gezelliger maakt. Gezelligheid is dan ook een breed begrip en betekent voor iedereen wat anders. Voor de één is gezelligheid als er in elke hoek van de kamer wat staat, voor de ander is dat juist als er zo min mogelijk staat. Om je wat inspiratie te geven, laten we je een paar voorbeelden zien waarop je je woonkamer gezelliger maakt.

Sierkussens voor op de bank

Met kussens voeg je kleur toe aan je woonkamer en dat is precies wat je wil om je woonkamer gezelliger te maken. Kies voor sierkussens in verschillende kleuren of met leuke printjes die passen bij de stijl van jouw woonkamer. Zo creëer je niet alleen gezelligheid, maar ook een persoonlijke touch. Leg bijvoorbeeld een kleedje op de bank en leg daar een aantal kussens naast.

Kleine en grote planten

Wist je dat planten er meteen voor zorgen dat jouw huis er een stuk gezelliger uitziet? Dit komt doordat je ze in een leuke pot stopt en de planten zelf een mooie groene kleur hebben. Ga voor een aantal grote en kleine planten. Kies bijvoorbeeld voor kleine cactussen of juist voor grote kamerplanten, zoals een gatenplant. Zo heb je een leuke speling in je woonkamer.

Kies voor warm licht in je woonkamer

Als je een gezellige sfeer in huis wil, kies je voor warm licht en niet voor fel licht. Met mooie lampen en licht zorg je voor die fijne sfeer. Zeker als je kiest voor warm licht in plaats van fel licht. Ook kaarsen zijn daarbij ook een grote sfeermaker. Plaats een aantal kaarsen in een mooie kandelaar op verschillende plekken in de kamer. Dit zorgt meteen voor extra sfeer.

Een vloerkleed

Tenslotte is een vloerkleed een hele goede manier om je woonkamer gezelliger te maken. Het neerleggen van een vloerkleed zorgt namelijk voor een heel huiselijk gevoel. Je kiest bijvoorbeeld voor een rechthoekig vloerkleed of een rond vloerkleed. Daarnaast is een vloerkleed lekker zacht aan je voeten, wie wil dat nou niet?

Het creëren van een gezellige woonkamer, is zoals je ziet erg makkelijk. Je hoeft maar een paar kleine dingen aan te passen en je hebt al een gezellige woonkamer.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Max Rahubovskiy via Pexels

Reageer ook