fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wonderkid: mooi film over homo’s en voetbal

Voetbal is voor mannen, niet voor mietjes en homo’s zijn a-sportief. Dit is zo maar even een greep over de vooroordelen die er leven. Nog steeds zijn er geen bekende voetballers in Nederland uit de kast gekomen, terwijl er statistisch gezien natuurlijk echt wel homoseksuelen zouden moeten voetballen.

In ander sporten is speelt dit veel minder, bijvoorbeeld schaatster Ireen Wüst en turner Jeffrey Wammes konden uit de kast komen zonder dat dit effect had op hun achterban.

Bij voetbal ligt dat helaas nog steeds anders. Binnenkort gaat in Engeland de film WONDERKID in premiere. De film brengt prachtig het innerlijke proces van een gay profvoetballer in beeld die zichzelf wil zijn in een enorm mannelijk omgeving. Hij vraagt zichzelf regelmatig af: “what is wrong with me?”

Wonderkid wordt mede mogelijk gemaakt door Adidas, de Engelse voetbalbond FA, de Engelse Premier League-competitie en de Londense voetbalclub Tottenham Hotspur. Het lijkt ons een stap in de goede richting om eindelijk acceptatie van homoseksualiteit binnen de voetbalsport te bewerkstelligen.

Eind van de zomer gaat de film in Londen in premiere en zal daarna online te zien zijn. Hopelijk neemt de film veel taboes weg.

 

Reageer ook