fb
Damespraatjes Damespraatjes

Fiona: ‘Mijn nieuwe witte bank bezorgt me een hoop zorgen’

witte bank

Ze wist het zeker: ze wilde een witte bank. Fiona: “Mijn ex hield van leer en donker en ik heb altijd al een witte bank gewild. Nu ik een eigen huis heb, heb ik vrij baan en kan ik het inrichten zoals ik wil.” Alleen hield Fiona er geen rekening mee dat wit nogal besmettelijk is. “Ik heb slapeloze nachten van die bank.”

Maar liefst twaalfhonderd euro telde Fiona neer voor haar droombank. “Ver boven mijn budget natuurlijk, maar ik eet er graag een sneetje brood minder voor. Dan maar even een tijdje op een houtje bijten, maar die bank, die moest er komen.” Dat ze sinds haar scheiding haar huis kan inrichten zoals zij wil, vindt ze een zege. “Mijn appartement is niet heel groot en om het optisch ruim te laten lijken, heb ik voor veel licht en lucht gekozen. Wit is dan een ideale kleur.” Ze heeft witte stoelen met een bijpassende tafel. Allemaal van hout. “De muren heb ik wit geschilderd en ik heb gekozen voor witte gordijnen. Het ziet er echt prachtig uit. Ik ben zo blij met het resultaat.”

Ex haatte witte interieurs

Kleur krijgt ze in haar huis door roze accenten; roze kussentjes op de bank, een roze kleed onder de salontafel en wekelijks trakteert ze zichzelf op verse bloemen van de markt. Maar het meest gelukkig was ze met haar witte bank. Haar droombank. “Mijn ex haatte witte interieurs terwijl ik het altijd heel mooi heb gevonden. Een witte bank kwam er bij ons dus niet in. Vriendinnen waarschuwden me dat wit wel heel besmettelijk was, maar hun advies sloeg ik in de wind. Ik heb geen huisdieren en ik heb geen kinderen dus wat kan me gebeuren?”

Coating? Welnee, niet nodig

Toen ze de bank uitzocht en betaalde, vroeg de verkoper of ze haar bank met een coating wilde laten behandelen. “Nee dus. Ik dacht echt dat dat weer zo’n verkoperstruc was om nog meer geld uit mijn zak te kloppen, want zo’n coating kost gewoon een paar honderd euro. Ik zag er van af, want zelf ben ik heel voorzichtig maar mijn familie en vrienden niet. En nu heb ik spijt als haren op mijn hoofd. Echt hoor, die bank zorgt voor slapeloze nachten.” Visite denkt wel voorzichtig te zijn, maar is het niet. “Ik zie dat mijn vrienden en familie proberen om niet te knoeien als ze een koekje of chips eten. En ik denk dat ze echt wel de spanning voelen. Dat is niet fijn.”

Kleding geeft af op een witte bank

Op zich gaat het met etenswaren prima op de bank, het probleem zit ‘m in kleding. “Ik had werkelijk geen idee dat kleding ook kan afgeven. Mijn broer kwam laatst met zijn nieuwe vriendin bij mij eten. Na het eten ploften ze op de bank met een kop koffie. Zijn vriendinnetje had haar best gedaan om er leuk uit te zien en droeg een nieuwe spijkerbroek. Het was super gezellig en na een paar uurtjes gingen ze er weer vandoor. Ik liet ze uit en toen ik de kamer weer inkwam, sloeg de schrik me om het hart: er zaten allemaal blauwe vegen op de bekleding, afkomstig van de nieuwe jeans van dat vriendinnetje.”

Geen mensen meer uitnodigen?

Het is vreselijk, die vlekken krijgt Fiona niet meer uit de bank en het mooie is nu echt wel een beetje af van de bank. “Ik was zo blij en nu heb ik echt vette spijt. Had ik maar een minder besmettelijke kleur uitgekozen. Ik heb de spijkerbroekvlekken een beetje eruit gekregen, maar je ziet het nog steeds. Wat moet ik doen? Gewoon maar geen mensen meer op bezoek vragen? Ik heb er ook aan zitten denken om een kleed over de zitting te leggen, zo’n grand foulard, als er visite komt. Dan hoeven ze ook niet zo voorzichtig te doen. Maar leuk vind ik dat niet, want dan is het hele effect van een wit appartement weg.”

Joh, leef toch gewoon

Haar zus vindt dat Fiona zich niet zo druk moet maken. “Marja is veel praktischer dan ik en ze vindt dat ik gewoon moet leven en als er vlekken op de bank komen, nou jammer dan. Het is maar een bank. Het is maar een bank?! Ik heb krom gelegen voor dat meubelstuk, wilde het zo graag hebben. Ik lig er al nachten wakker van en weet niet wat ik moet doen.”

Ai, wat zou jij doen? Heb jij zelf een wit interieur, inclusief een witte bank? Hoe houd jij die wit? Snap je dat Fiona ervan baalt? Of denk je: joh, het zijn maar meubels hoor. Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Zoon van Jada werd uitgenodigd voor een vakantie: “Maar we kregen wel een Tikkie van € 500”

uitgenodigd voor een vakantie

Officieel geldt ook dan dat degene die uitnodigt betaalt. Moeder Jada ging hier afgelopen voorjaarsvakantie ook een beetje vanuit, toen haar zoon Daan met zijn beste vriend mee mocht op vakantie. “En toch kreeg ik achteraf een Tikkie van 500 euro. Is het gek dat ik hier een naar gevoel aan overhoud….. Verder lezen?” 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Iris -

Mooie witte deken op de bank en een tapijtreiniging of meubelreiniger aanschaffen om hem steeds schoon te maken. Daar heb ik laast mijn val me schoon gemaakt ( wel 3 Kids) wat kwam daar een goorheid vanaf. Ik wist niet dat een bank zo vies werd 😳 reken er op dat de bank door de vlekken niet meer dan een paar jaar zal me gaan 🙁

Helena -

Je had misschien llanger door moeten sparen en een lerenbank moeten kopen, ik heb 15 jaar een wit leren bankstel gehad met 3 katten en 3 kinderen na 15 jaar geen vlekje erop.

Joris -

Als je krom moet liggen voor een meubelstuk, is ie te duur voor je. Zelf ook witte wanden en grotendeels witte meubels, maar een donkere bank. Met een reden. Voortaan eerst denken, dan doen?

Jeanne -

Wauw wat een eerste wereldprobleem!

Reageer ook