fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaars bekend van de roman ‘De dochter van de apotheker’ van Rebekka Eder

boek cover

Geschiedenis is hot! De serie ‘Het verhaal van Nederland’ met Daan Schuurmans is super populair en zet mensen aan om verder de vaderlandse geschiedenis in te duiken. Mij ook! Hetzelfde effect heeft de romanreeks ‘De zeven zussen’ op me. Daarin wordt per boek een stuk geschiedenis van een land beschreven. Misschien iets geromantiseerd, maar toch, je krijgt een mooi beeld van een bepaalde periode. Daarnaast leest het super fijn weg en je gaat van de personen in het boek houden. En precies dat gevoel kreeg ik ook bij het lezen van ‘De dochter van de apotheker’ van Rebekka Eder dat 16 juni is verschenen bij Oceaanboeken. Leuk nieuws: we mogen drie exemplaren van dit boek weggegeven. Lees onderaan dit artikel of je één van de winnaars bent.

‘De dochter van de apotheker’ is het eerste deel in de serie ‘De Chocolade Dynastie’ en speelt zich grotendeels af in en rond de stad Keulen vanaf het jaar 1839. Anna Sophia is de oudste dochter van de apotheker en ze helpt haar vader graag. Ze ontwikkelt een heerlijke keelpastille die ook nog eens goed lijkt te helpen tegen allerlei kwalen. Omdat de apotheker alleen maar dochters heeft hoopt hij dat Anna Sophia met zijn apothekersleerling August trouwt, zodat de apotheek toch met de familie verbonden blijft in de toekomst. Aanvankelijk lijkt er ook iets moois op te bloeien tussen Anna Sophia en August, maar dan doet zij een vreselijke ontdekking en weet een ding zeker: ze zal nooit met August trouwen. En dan loopt ze Franz tegen het lijf…

Onmogelijke keuze

Franz Stollwerk komt net terug van zijn reis door Europa waarin hij onder andere in Parijs een opleiding tot banketbakker heeft gevolgd. Al voor zijn vertrek was hij verliefd op Anna Sophia en nu hij terug is doet hij haar een huwelijksaanzoek. Anna Sophia krijgt van haar vader echter geen toestemming om met Franz te trouwen en hij dreigt haar te onterven. De keuze die ze moet maken is hartverscheurend. Kiest ze voor haar vader, August, de apotheek en haar zusjes of voor Franz, die nog maar net terug is uit Parijs en een heel nieuw leven in Keulen moet gaan opbouwen?

Kijk uit naar deel 2

Inmiddels heb ik het boek in bijna één ruk uitgelezen. De laatste bladzijden lonken en die zal ik vanmiddag lekker ergens aan het strand lezen. Niet alleen de keuze van Anna Sophia triggerde me, maar ook de anderen verhaallijnen, bijvoorbeeld die van haar zusje Wilhelmine. Ik kan niet wachten tot de delen 2 en 3 verschijnen.

Rebekka Eder

Rebekka Eder (Kassel, 1988), studeerde Duitse taal en theaterwetenschappen. Ze werkte als tekstschrijver en journalist, maar concentreert zich nu volledig op het schrijven van romans. ‘De dochter van de apotheker’ is haar eerste roman die in het Nederlands is vertaald. In Duitsland verscheen al eerder ‘Der Duft von Zimt’, over Hamburg tijdens de Franse bezetting.

‘De dochter van de apotheker’ is het eerste deel in de ‘Chocolade Dynastie’: een onvergetelijke familiesaga, vol liefde, jaloezie, vriendschap en verraad

Winactie

We zijn heel blij dat we drie exemplaren mogen verloten onder onze lezers en lezeressen. Dit zijn de drie winnaars van ‘De dochter van de apotheker’:

  • Hanne Mout
  • Heleen van der Velde
  • Ramona

Van harte gefeliciteerd. We nemen contact op voor jullie adresgegevens.

Heb je meegedaan aan onze winactie, maar niet gewonnen en je wilt het toch graag lezen? Bestel het boek dan hieronder!

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

114 reacties

L van Beers -

een boekenwurm als ik heeft veel favoriete genres.
In deze stijl ben ik van Elizabeth Goudge, Rosemary Pilcher, Santa Montefiore, naar onder ander Lucinda Riley en Corina Bomann gegaan. Heerlijke boeken.
Het lijkt me geweldig om deze schrijfster aan de lijst te kunnen toevoegen. Ik doe mee!

Irma -

Geheime recepten. verboden liefdes, ouderwetse gedachtengang over vrouwen die niet hun vader mogen opvolgen, eigenzinnige dochter, zusje Wilhelmine, August die ook geheimen heeft, Anna die toch haar hart volgt………..genoeg onderwerpen die mij heel nieuwsgierig maken naar het boek van schrijfster Rebekka Eder.

Yvonnne -

Heerlijk vakantieboek om in mijn vrije uurtjes in de zon te lezen.

Elsbeth Wijman -

Omdat ik dol ben op historische romans!

L van Beers -

Een erg gewild soort boeken voor de boekenwurm die ik ben.
Van Elizabeth Goudge,Rosamunde Pilcher, Santa Montefiore, Lucinda riley, Corina Bomann naar nieuwe auteurs als Rebekka Eder: ik kan niet wachten om in dit boek weg te duiken.

Nelly -

Een onvergetelijke familiesaga, vol liefde, jaloezie, vriendschap en verraad, dat klinkt toch geweldig. Heerlijk vakantieboek om in mijn zomervakantie te lezen.

Ramona -

Ik zou dit boek graag willen winnen omdat de combinatie van liefde, tragedie en de apothekerswereld mij erg nieuwsgierig maken naar het verhaal. Ben zelf opgeleid als drogist en heb er vaak over gedacht om de overstap naar de apothekerswereld te maken.

Brigitte -

Om heeerlijk te ontspannen en rust te vinden tijdens mijn zwangerschap!

Hilde VE (ribbeke) -

Omdat het boek er ook al van de buitenkant leuk uitziet!

Emma -

Lekker relaxen met deze bruisende historische feel good roman, vol verrassingen, rivaliteit, liefde en verraad.

Meike -

Leuk boek om in de vakantie te lezen.

Cora Meijer -

Deze schrijfster ken ik nog niet en als boekenwurm ontdek ik graag nieuwe boeken. Loot dus graag mee.

Marion -

Ik ben dol op verhalen vol intriges en ga helemaal op in de liefde, jaloezie en verraad. Als ik lees dan zie ik het verhaal en de personages voor me. Ik zou dolgraag een exemplaar willen winnen om heerlijk in de vakantie te lezen

Marie -

Ook al ben ik al ver in de 70 met verhalen waar ik in een ander leven kan duiken voel ik mij weer 16 jaar en wil ik naar al die landen reizen en alles beleven. Ik reis in mijn boeken.

Grietje -

Een familiesage vol intriges en liefde wie wil dat niet lezen 📖

Simone -

Heerlijk voor in de vakantie

A. -

Heerlijk even in een andere wereld stappen 😉

Miesleest -

Het lijkt mij een heerlijk zomers boek om lekker bij weg te dromen en je te wanen in een andere wereld

Linda -

Altijd leuk om met een serie te starten om zo de hoofdpersonen steeds een beetje beter te leren kennen en uit te kijken naar het volgende deel!

Marlies V -

Ik doe graag mee – heb ik een reden om even – met verstand op nul – in een andere wereld te vertoeven

Monica -

In het afgelopen jaar zijn er vele trilogieën uitgegeven; die van Corina Bomann vond ik prachtig, maar ook Carmen Korn had een mooie. Ben echt heel benieuwd naar wat Rebekka Eder schrijft.

Nelly -

Geschiedenis is leuk, maar geromantiseerde geschiedenis ook. Ik doe mee.

nicki -

Ik heb een klein boekje waarin het eerste hoofdstuk van dit boek is beschreven gekregen van een collega. Dit smaakt naar veel meer!

Linda -

Dit lijkt me een heerlijk vakantieboek!

Brigitte -

Om heerlijk ontspanning te kunnen vinden tijdens mijn zwangerschap!

marij brand -

Dol op boeken! doe graag mee.
Deze gaat mee op vakantie

Ingrid -

Ik zag deze al langskomen op de facebookpagina van oceaan. En wat is nu fijner dan een nieuwe serie?😁? Ik zag dat er nog meer leuke “wil ik” boeken van hun verschijnen dus ik doe heel graag mee!❤

Wilma van 't Hof -

Lijkt me een heel erg mooi boek. En als ik nog steeds enthousiast ben, als het boek uit is, dan schaf ik vast en zeker ook deel 2 en 3 aan.

anja -

leuk ik loot graag mee ben dol op lezen lekker in de tuin

Esmeralda -

Ik ben dol op lezen en dit ziet er heerlijk romantisch uit!

Gea -

Het is bewezen dit boek wil ik graag lezen.

Ineke Kraan -

Ik zou dit boek graag willen winnen /lezen omdat ik de schrijfster lucinda Riley fantastisch vind dus als het een soortgelijk boek ik … graag <3

Henk -

Als zoon van een apotheker ben ik extra geïnteresseerd in dit boek.

Marian zw -

Het verhaal van NL was zeker een topserie! Ik zou dit boek dan ook graag lezen. Heerlijke romantiek in een historische context

evelien -

Lijkt me een heerlijk boek om lekker in de vakantie te lezen. Het heeft goede recensies dus ik ben erg benieuwd!

Joke P. -

Alle mensen die net als ik gek zijn op lezen hebben enthousiast en heel verschillend gereageerd waarom ze dit boek graag willen lezen.Om al die redenen wil ook IK het dolgraag lezen!

Ria H -

Ik ben in de ban van de series momenteel, dus kom maar op! Heb net de serie van Het weesmeisje uit, series van Corinia Bomann, Paula Stern ook net gelezen, ben wel weer aan een nieuwe serie toe!

Sylvia -

mooie recensie. Ik ben heel benieuwd naar dit boek en deze schrijfster. Ik ken haar nog niet

Maaike -

Vakantie boek!

Lynn -

Ik doe graag mee, zodat ik een fantastisch boek heb om te lezen in de aankomende vakantie!

sanne -

lekker genieten met nieuw leesvoer voor de zomer… dit boek past daar uitstekend bij!

karin de graaf -

het is een onmenselijke keuze, ben benieuwd hoe ze tot haar uiteindelijke besluit komt.

Marian B -

Meestal ben ik van de thrillers. Maar deze zomervakantie ben ik wel even toe aan wat anders. Dit lijkt me een mooi verhaal en ik laat me graag verrassen.

anja -

Lijkt me fijn om mee te nemen op vakantie, heerlijk voor de camper zitten lezen

Debby Koeman -

Lijkt me een heerlijk roman en leuke familiesaga om mee te nemen op vakantie en lekker in de zon te lezen.

C.E. Jahn -

Ik hou van echt lezen dus boeken geen E-readers

Wilma D -

Geschiedenis, geheimen en intriges, daar wil ik heel graag in duiken. In het boek dan (;

Ron -

Ik wil graag winnen, omdat dit mij een perfect boek voor de vakantie lijkt.

Maria -

Chocola doet het bij mij altijd erg goed!

J vink -

Waarom………….omdat het me een heerlijk boek lijkt
Echt iets voor de vakantie

Anneliese de Waal -

Lijk mij een prachtig boek om te lezen, ik doe erg graag mee voor het boek.

iris -

Spannende intro, ik doe mee

Dominique -

Lijkt mij een mooi boek om te lezen tijdens de zomervakantie!

Astrid van Rekom -

Wat zal HET geheim zijn?

Yvon -

In de boekhandel zou ik het waarschijnlijk niet gevonden hebben, omdat ik altijd zoek naar een ander genre. Na het lezen van deze recensie werd ik echter toch getriggerd en ben ik te nieuwsgierig om het niet te lezen. Wie weet sla ik met dit boek een nieuwe “leesweg” in. Leuk!!

Lottie -

Omdat het mij simpelweg een onwijs goed boek lijkt!

Anns -

Ik hou van lezen

Wilmsen Anita -

Lezen is mijn grootste hobby

Monique Schuitema -

Lezen is mijn hobby en daarbij ben ik altijd op “ontdekkingsreis”!

Suus -

Ik maak graag kans op dit mooie boek van Rebekka Eder! Ik ontdek graag nieuwe schrijvers en haar ken ik nog niet. Bovendien ben ik door mijn stapel nog te lezen boeken heen en voor een leeswolf als ik is dat heel erg. Dit boek is dan ook meer dan welkom!

Beinsberger Guylène -

Ik zou heel graag dit boek willen lezen ik ben in de ban van romantische boeken.
En wil de schrijfster graag leren kennen.

Eden -

Heerlijk boek voor de warme zomeravonden

Corine N -

Lijkt me heerlijk boek voor in de tuin op terras of strand deze zomer

Jan -

Het lijkt mij een prachtig boek om mijn vrije uurtjes lekker aan te gaan besteden en waag daarom graag mijn kansje.

Gea Jager -

nu de school vakantie in de buurt komt en ik dus lekker kan genieten van een goed boek in de tuin loot ik graag mee

Shirley -

Ik loot graag mee.
Lijkt mij een mooie boek om te lezen

Dian -

Om deze zomer lekker op vakantie te lezen.

Astrid van Rekom -

Lijkt me een zalig boek om te lezen en het is het eerste deel, dus met een beetje geluk volgen er nog veel meer!

John Bottenheft -

Ik wil graag meedoen voor mijn vrouw daar zij heel veel leest en bovendien is dit deel 1 en volgen er nog een paar en dat is nog mooier. Ik zeg altijd als je niet meedoet dan kan je ook niet winnen dus wie weet.

Pascale -

Heerlijk lijkt me dochter en mij een prachtig boek die we allebei graag willen lezen. Doe dus graag mee aan deze fijn actie!!!

maria louisa van erum -

ik verwacht er een mooi verhaal van

Nienke -

Normaal gesproken lees ik thrillers, maar merk dat ik wel eens toe ben aan totaal iets anders! Laatst heb ik van Femke Roobol ‘Vrijgevochten’ gelezen, een roman wat zich afspeelt eind 18e eeuw. Was heerlijk afwisselend, dus ik denk dat ik dit boek ook zeer ga waarderen!

WIllem de Wal -

Ben als ik zo naar de namen kijk, de enige man die tot nu toe meedoet aan deze winactie, historische romans zijn favoriet bij mij, nou ik dacht laat ik eens meedoen, en kijken of Corina Boman boeken iets voor mijn zijn. Heb net het achtste leven (voor Brilka) gelezen, Een Russische familieroman waar ik heel enthousiast over ben.

Anita te Gussinklo -

Lijkt me een heerlijk boek om te lezen.

J.N. Kingma-Postma -

Ik houd van historische romans vol liefde, passie, intriges etc. Ik vind de boeken van bijvoorbeeld Corina Bomann ook prachtig. Daarom doe ik mee.

Marjan -

Historische romans en thrillers zijn favoriet. Heerlijk lezen. Vakantie komt eraan, heb ik er weer volop tijd voor. Top!!

Suleika -

Ik ben gek op historische romans en als jij de vergelijking maar naar De Zeven Zussen, ga ik gelijk op het puntje van mijn stoel zitten. En deel 1 is natuurlijk erg mooi om te kijken of de serie wat is. Ik heb binnenkort vakantie en volg graag jouw voorbeeld om onder de parasol op het strand weg te duiken in dit boek!

SophiaG -

Het lijkt me een heerlijk boek om te verslinden.

Hanne Mout -

Dit soort boeken, die horen bij mij. Dat je weg kunt dromen en midden in het verhaal zit. Dit soort boeken kan ik ook slecht weg leggen. Maar aangezien ik binnenkort zes weken op vakantie ben…..

Nency -

Ik hou van dit soort boeken.

Simone -

Historische romans zijn mijn favoriete genre… en het cliffhangereffect van een serie doet je verlangen naar meer….

/gea -

Het boek lijkt me waarachtig prachtig

Maaike -

Bemerken of het verslavend werkt

Karin -

Ik kan mij zo in een boek verliezen dat ik jaloers ben op anderen die het nog moeten gaan lezen. Maar wat een voordeel….er komen nog meer delen….dat maakt mij blij, heel blij.!

Diny Frijters -

Ik hou van dit soort romans en de recensie maakt me helemaal enthousiast!

Jeannie Bertens -

Ik ken Rebekka Eder nog niet maar als haar boeken dat speciale gevoel met zich meebrengen als De zeven zussen serie van Lucinda Riley, dan doe ik heeeeeeel graag mee!

Linda tromp -

Gewoon omdat ik gek ben op feelgood boeken en dit is er zeker 1die niet in de kast mag ontbreken

A. -

Benieuwd naar het geheim 😉

antonia van Eegelen -

Ik loot graag mee, naar dit boek.
Lijkt mij een boek die je niet kan wegleggen en door wilt lezen.

Ineke -

ik ben heel benieuwd naar dit boek

Miranda -

Graag maak ik kans. Het zou geweldig zijn om deze historische roman op vakantie in Duitsland te mogen lezen. Ik heb ook de boeken van Corina Bomann in een ruk uitgelezen.

Saskia Faber -

Ik hou van historische boeken. Ik kan me daar helemaal in verliezen. Kan niet wachten om dit boek te lezen

Cora Meijer -

Meestal lees ik thrillers maar dit lijkt me een heel mooi boek om ook eens wat anders te lezen.

Anita te Gussinklo -

Lijkt me een heerlijk boek.

Yvonne Hoogendijk -

Ik zou het boek graag willen lezen omdat lezen mijn grootste hobby is. Ook omdat ik al 37 jaar met een apotheker samenwoon.

Centine Blaakman -

Lijkt me een heerlijk boek voor de vakantie in Frankrijk. De kinderen naar het strand en ik met een boekje onder de parasol.

Angelique -

Heerlijk om helemaal in het verhaal te zitten
Ik loot graag mee

Heleen van der Velde -

Wat klinkt dit heerlijk! Personages en verhaallijnen om intens mee te leven, te genieten, de historische schets en de belofte dat er nog meer delen komen. Ik wil dit boek heel graag winnen en lezen!

Marjolein -

Geschiedenis in verhaalvorm leest veel lekkerder weg. Geen droge kost, gewoon heerlijk om helemaal in mee te leven.

Marleen -

Een boek met vol spanning , romantiek lijkt me het getypte boek om deze vaakntie te lezen en naar
meer te laten proeven….

will Langenberg -

Heel graag doe ik mee voor dit heerlijke boek.
Ik ben gek op Familiesaga en heb nog niet een mooi boek om de zomer mee door te komen.
Ik volg bloglovin en waag een kansje.

Will -

Voor mijn zus die zoveel leest en die pas nu – op latere leeftijd- heel graag dol is op historische romans maar ook de ‘Zeven Zussen’ heeft verslonden. Wat zou zij blij zijn met dit boek.

Truus Heijnen -

Ik lees graag historische familieverhalen. Je leert er soms ook nog iets van.

Grietje -

Ik ben wel weer eens toe aan een mooie serie en deze lijkt mij precies de juiste keus.

Angela Kriek -

Lijkt mij een superleuk boek. Heerlijk om in het verleden weg te dromen en dan ook nog een medisch verhaal, wart mij enorm interesseert: regulier of alternatief. Werk zelf in ziekenhuis.

Es -

Hoop ik van de zomer tussen het klussen door tijd voor te hebben…
Soms verplicht even rusten..

Lyda van den Bos -

Lijkt me een heerlijk zwijmelboek. Ik loot graag mee.

Ansjelina de Zeeuw -

Buiten het feit dat ik dol ben op lezen, lijkt mij het geweldig dit boek te mogen winnen omdat ik apothekersassistente ben. Hoe mooi zou dit zijn?

Nienke -

Ik ben dol op lezen, maar dit is een voor mij nog onbekende schrijfster. Ik ben erg benieuwd naar deze serie vanwege de combinatie tussen geschiedenis, spanning en romantiek en ik vind het ook leuk dat het verhaal zich in Duitsland afspeelt. Echt een boek om mee te nemen op vakantie!

Anna -

Lijkt mij een erg fijn boek om buiten in het zonnetje te lezen in mijn achtertuin!

Yvonne Hoogman -

Ben heel benieuwd naar het boek. Ik wil er lekker mee ontspannen in de tuin..

Jacqueline van de Manakker -

Lijkt me gewoon een prachtig boek, wat ik heel graag wil lezen.
Het spreekt me echt aan, dus waag graag een kansje

Frances -

Zoals ik de zeven zusters heb verslonden hoop ik heel erg dat dit me net zo mee kan nemen. Heel benieuwd, het zou dus ook heerlijk zijn mocht ik dit mogen winnen, dan wordt hij zeker een aantal keer gelezen, ik zou heb delen met mijn (lees) vriendinnen. Veel succes voor iedereen die mee doet

Marjan -

Ik zou dit boek meenemen op vakantie..heerlijk ontspannen.. niemand die mij meer hoort..

Reageer ook