fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaars van "Het lijstje van mama"

Kort voordat Kate Green haar strijd tegen borstkanker verliest, maakt ze een lijstje. Voor haar man Singe en hun twee jonge zoontjes. Kate wil dat haar kinderen beseffen wat belangrijk is in het leven. Altijd op tijd komen. Bloemen plukken. Geen motor rijden. Snorkelen in de Rode Zee.

‘Als ik er niet meer ben, moet je de jongens elke avond twee nachtzoenen geven, een van jou en een van mij’, zegt Kate. Na haar dood is Singe intens verdrietig. Maar de nalatenschap van zijn vrouw houdt hem staande, helpt hem bij de opvoeding van zijn kinderen en inspireert hem tot het schrijven van dit boek.

Het lijstje van mama is de liefdesverklaring van een man aan zijn vrouw, die haar gezin, en het leven, met een enorme hartstocht heeft gekoesterd. Een bijzonder aangrijpend levensverhaal dat na verschijning in Engeland meteen bovenaan op de bestsellerlijsten belandde.

St John Greene groeide op in het zuidwesten van Engeland, waar hij zijn jeugdliefde Kate heeft leren kennen. Hij is sportinstructeur en woont met zijn twee zoons in Somerset, Engeland.

Winactie

Damespraatjes mag een aantal exemplaren weggeven van dit ontroerende boek. De winnaars zijn:

  • Charmaine Kleberg
  • Astrid Wiepjes
  • N. van der Stap

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Charmaine -

Hartelijk bedankt! Mijn moeder is erg blij met het boek.

sophie -

mijn achter buurvrouw , mijn vriendin , en mijn schoonzusje …..allemaal borst kanker gehad, en allemaal god zei dank nog in leven . Maar hoe veel mensen krijgen deze vreselijke ziekte , en hoe ga je er mee om als je weet zoals de moeder van dit boek dat je dood gaat . Heftig! Ik zou het boek graag lezen.

Ineke -

Ik ben heel benieuwd naar dit boek te lezen hoe je omgaat met een situatie zoals beschreven omdat ik me altijd voorgenomen heb om zoiets te doen mocht mij zoiets zou overkomen!

Madelief -

Ik heb toen ik 12 jaar oud was mijn oma verloren door de ziekte kanker, na 2 jaar vechten heeft ze de strijd verloren. Korte tijd later bleek mijn tante(dochter van mijn oma)ook kanker te hebben, mijn oudste zus heeft zich ook laten controleren toen ze een knobbel voelde, gelukkig goedaardig. Mijn vriend zijn vader is in december overleden aan kanker en zo zijn er meer mensen in de familie en naaste omgeving overleden aan kanker.
Ik ben zelf moeder van 3 kinderen en hoop nooit hun te hoeven vertellen dat ik deze ziekte heb. Weet niet of ik dit aan zou kunnen. Ben dus erg benieuwd naar dit boek hoe deze familie er precies mee is omgegaan.

Hennie v.d. Plas -

Uit eigen ervaring weet ik als geen ander wat het is om deze slopende ziekte te hebben. Hoeveel impact heeft op het gezin heeft gehad, hoeveel operaties ik ook moest hebben. Dus ben erg nieuwsgierig naar dit boek.

Reageer ook