fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaar schrijfwedstrijd Taboe bekend!

Eind vorig jaar deden wij een oproep waarin we vroegen om verhalen voor onze schrijfwedstrijd ‘Taboe’. We kregen ruim honderd inzendingen en het ene verhaal was nog leuker, spannender en spraakmakender dan het andere. De vakjury, bestaande uit acquirerend redacteur Sabrina Verbeek van Uitgeverij De Fontein en Damespraatjes redacteuren Mara Lange-Blikslager en Sandra Blikslager, koos de tien beste verhalen van de schrijfwedstrijd en bundelden deze tot een e-book. Toen was het aan jullie, onze lezeressen. Er kon gestemd worden! 

Het was onwijs gaaf om te zien hoe fanatiek er gestemd is. Het boek is honderden keren gedownload en de stemmen stroomden binnen. Niet gek ook, want alle verhalen in het boek zijn het lezen meer dan waard. Heb je het e-book nog niet gelezen? Schroom dan niet om hem alsnog te downloaden. Het is helemaal gratis en je kunt hem makkelijk lezen vanaf je telefoon, tablet, computer en laptop.

Download hier het e-book ‘Taboe’

Winnaars schrijfwedstrijd Taboe

Ben je er klaar voor? Dan presenteren wij hier met trots de drie winnaars van schrijfwedstrijd Taboe!

  1. Taboe – Marjolein van den Diepstraten
  2. Samenwonen: een tweede coming out – Sabine Ganzevoort
  3. Dilemma – Coba Fokkema

Over de winnaars

Marjolein van den Diepstraten is werkzaam als diëtist. In haar vrije tijd is ze het liefst bezig met sport: skeeleren, hardlopen, wandelen en trainen in de sportschool. Ook zingt ze in een koor en speelt ze bij een musicalvereniging. Voor haar werk schrijft ze blogs en vindt ze het daarnaast leuk om korte verhalen te schrijven.

Sabine Ganzevoort is woonachtig in het mooie centrum van Utrecht en is net begonnen aan haar “volwassen” leven. “Ik werk als docent Engels op een middelbare school, een fijne baan waar elke dag weer nieuwe verhalen uit te putten zijn, en ik woon sinds kort samen. Daarnaast zoek ik met vrienden ook nog graag het minder volwassen leven op om het leven mooi in balans te houden.”

Coba Fokkema werkt in het dagelijks leven als docent Nederlands op een pabo. Lezen is haar grootste hobby, maar schrijven doet ze ook heel graag. “Taboe is wel een prachtig onderwerp voor een schrijfwedstrijd, de mogelijkheden zijn eindeloos.”

Prijzen

Van harte gefeliciteerd! En bij winnen horen natuurlijk prijzen.

Eerste prijs: Bol.com bon van 100 euro
Tweede prijs: Bol.com bon van 50 euro
Derde prijs: Bol.com bon van 25 euro

Wij nemen persoonlijk contact op met de winnaars. Deze week verdelen we ook drie bol.com bonnen onder de personen die hun stem uitgebracht hebben. Houd Damespraatjes dus goed in de gaten!

Praat mee

Wat vond jij van schrijfwedstrijd Taboe? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

2 reacties

Marike Van der raadt -

Gefeliciteerd aan het winnende drietal. Super goed gedaan!

Marjolein -

Oh wauw wat gaaf… dank je wel voor alle stemmen! Het was een heel leuk thema voor een schrijfwedstrijd. Ook super om alle andere verhalen te lezen en te zien hoe iedereen er totaal iets anders van weet te maken!

Reageer ook