fb
Damespraatjes Damespraatjes

De winnaars van Umami

Heb jij de Umami gewonnen? Naast zoet, zout, zuur en bitter bestaat er nog een smaakbelevenis: Umami! In Japan is de 5e smaak al tijden erg populair en nu ook in de Nederlandse keuken. Saitaku lanceert Umami in het assortiment in de vorm van een pasta. Umami is het Japanse woord voor ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’ en kan gebruikt worden bij veel gerechten, zoals noodles, sushi, pasta’s en zelfs op brood. Proef de 5e smaak Umami en laat je verrassen! Bij Damespraatjes kun je Umami winnen en het proberen! Lees onderaan dit artikel of je de winnaar bent.

Van zeewier naar smaakversterker

De Japanners wisten het al lang! In 1908 ontdekte de Japanse professor Dr. Kikunae Ikeda tijdens een onderzoek naar zeewier een bijzondere smaak. De smaak was niet te omschrijven als de bekende smaken zoet, zout, bitter of zuur. Hij ontdekte een hoge concentratie aan glutamaat, oftewel glutaminezuur, en vond dit ook terug in andere smaakvolle producten met gelijke smaakeigenschappen. Deze stof is bijvoorbeeld ook te vinden in vlees, spinazie, sojaproducten, ansjovis en parmezaanse kaas. Ikeda noemde deze 5e smaak umami! Je kunt de smaak het beste omschrijven als hartig.  En nu, ruim honderd jaar later kunnen ook wij in het Westen kennismaken met deze smaakversterker!

Saitaku Umami pasta

Geef je noodles, sushi of zalm  een rijkere smaak met de Saitaku Umami pasta. Voeg een klein beetje toe aan je gerecht en je hebt gegarandeerd succes als je eens wat anders op tafel wilt zetten!  De Umami pasta van Saitaku bevat o.a. tomaten concentraat, rode wijnazijn, parmezaanse kaas, zwarte olijven, ansjovis pasta, suiker, zout, knoflook, olijfolie, balsamico azijn, zonnebloemolie en citroenconcentraat. Ervaar nu zelf de 5e smaak met de bijgevoegde recepten!

Het complete Saitaku assortiment en Saitaku Umami pasta (90 gram, adviesprijs € 4,29) zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. Diverse Saitaku producten zijn ook verkrijgbaar bij Jumbo

Winactie

De winnaars zijn:

  • Helena van Tintelen
  • Petra Roelands
  • Claudia Noordermeer

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

Petra -

Bedankt voor de pasta, het is inderdaad heerlijk bij sushi en door de pasta. Echt een unieke smaak.

Caroline Samsen -

Het lijkt me kei lekker, Love It! ♥

Irma van der Waarde -

Ben heel benieuwd, dus ik wil dit heel graag uit proberen!

jacqueline -

Super ik hou van dingen uit proberen!

Linda de Nijs -

Lijkt me echt geweldig, ik hou van koken en nieuwe smaken uitproberen!

roos -

Lijkt me heerlijk om eens te winnen. En uit te proberen, dingen te leren.

Reageer ook