fb
Damespraatjes Damespraatjes

MediHome: nieuwe thuistesten voor meten eigen gezondheid.

Nederlanders zijn steeds meer geïnteresseerd in de eigen gezondheid. Ze willen zelf snel eenvoudig weten hoe het met het lichaam vergaat. ‘Doe-het-zelven’ is daarbij enorm aan populariteit toegenomen. Steeds vaker kiest men ervoor om thuis de gezondheidstoestand te checken en zelf verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid te nemen. Inspelend op deze behoefte brengt het Nederlands bedrijf MediHome een serie van acht nieuwe medische thuistesten op de markt voor cholesterol, diabetes, nierfunctie, drugs, menopauze, blaasontsteking, zwangerschap en ovulatie.

Het zijn CE-gekeurde testen waarmee thuis een diagnose kan worden gesteld als het vermoeden bestaat dat er iets mis is. “Wij adviseren altijd om met een positieve uitslag van de medische thuistest naar de huisarts te gaan. Net als dat het geval is bij de bekende zwangerschapstesten die al langer in de omloop zijn”, aldus drs. Sander Sloothaak, apotheker en MediHome-oprichter. Damespraatjes mag een blaastest onder haar lezeressen verloten! Lees onderaan dit artikel of je de winnares bent.

Voorkomen is beter

Drs. Sander Sloothaak licht verder toe: “Uiteraard zijn onze testen bedoeld voor mensen die een klacht hebben. Maar wij willen mensen er ook van bewust maken dat vroege opsporing van een ziekte – zoals bijvoorbeeld diabetes – loont. Dus: niet wachten totdat er klachten zijn, maar 1 keer per jaar testen op een aantal standaardaandoeningen zoals diabetes, nierfunctie en cholesterol. Dit is met name belangrijk voor 50-plussers en mensen met overgewicht, zij behoren tot de risicogroep. En deze groep wordt steeds groter in omvang. Waarom zou men de auto een jaarlijkse APK gunnen en niet het eigen lijf?”

Huisartsen ontbreekt tijd voor preventie

Huisartsen hebben door drukte in de praktijk te weinig tijd voor preventie. Als er een vermoeden is dat er aanleg is voor een ziekte hebben patiënten niet altijd zin in de lange wachttijden aan de telefoon om een afspraak te maken, te wachten totdat de huisarts ruimte heeft in de agenda of uit te zoeken wanneer de arts een telefonisch spreekuur houdt. Daarnaast spelen ook de factoren gêne en laagdrempeligheid een rol. “Met deze thuistests hebben patiënten voor een aantal specifieke aandoeningen de mogelijkheid om – op eenvoudige wijze – thuis te onderzoeken of zij een ziekte onder de leden hebben. Dit kan veel onrust wegnemen. Wij hebben absoluut niet de pretentie om op de stoel te gaan zitten van de huisarts, MediHome wil de patiënt meer zelfredzaam maken”, vervolgt Sloothaak.

Betrouwbaarheid testen moeilijk te bepalen

MediHome is mede opgericht door drs. Sander Sloothaak. Hij is ruim 12 jaar apotheker en lid van de Raad van Advies van Brocacef en van verzekeraar Zorg & Zekerheid: “Helaas zijn er veel slechte testen in de omloop, met name op internet. Daarom kiezen wij ervoor om onze thuistesten voornamelijk via de apotheek te verkopen. Persoonlijk advies van een professional in de gezondheidszorg is immers belangrijk.” MediHome is niet per se de goedkoopste aanbieder maar wil zich graag onderscheiden door nauwkeurige testen aan te bieden die een betrouwbaar resultaat bieden.

MediHome: feiten op een rij

. 8 medische thuistesten voor cholesterol, diabetes, nierfunctie, drugs, menopauze, blaasontsteking, zwangerschap en ovulatie.
. Prijs tussen € 7,95 en € 19,95.
. De testen zijn geschikt voor alle leeftijden.
. Met behulp van een bijgesloten staafje wordt er getest op de aanwezigheid van een bepaalde stof, bacterie of hormoon in de urine. . Te verkrijgen bij de apotheek en via de webshop MediHome.eu.
. Speciaal voor online klanten is persoonlijk advies van een professionele apotheker mogelijk.

www.MediHome.eu

Thuistest winnares

De winnares van de MediHome thuistest is Janneke Aalberts, Gefeliciteerd Janneke!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook