fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wil jouw kind een piercing? Zo doe je het hygiënisch en veilig!

Er komt een dag dat jouw dochter (of zoon) thuiskomt met de vraag of ze een piercing mag. Hoewel je hem had kunnen zien aankomen schrikken veel moeders zich het apelazerus. Wat als de piercing gaat ontsteken? Wordt hij gezet door een grote getatoeëerde man met baard? Waar koopt ze hygiënische piercings binnen haar budget? Behoorlijk wat vragen die jouw moederbrein op hol kunnen doen slaan.

Dromenvanger

Dat je jouw kleine meisje niet als piercingmodel zag toen je haar voor het eerst in je armen had, is redelijk begrijpelijk. Toch wordt ze een jonge vrouw die zichzelf wil ontwikkelen, ontplooien en uitdrukken. Het nemen van een piercing is voor veel mensen een verlenging van zijn of haar identiteit en kan dus bijdragen aan dit zelfontwikkelingsproces. Niet zo’n gekke gedachte van jouw kind dus.

Maar, als puntje bij paaltje komt ben jij als moeder nog steeds ongerust. Damespraatjes zet een aantal tips voor veilig en hygiënisch piercen voor je op een rijtje:

 1. Ga alleen naar een shop die een GGD vergunning heeft
 2. Is jouw kind jonger dan 16? Laat haar zich vast oriënteren op een mooie piercing, maar ga pas over tot zetten als ze 16 jaar of ouder is
 3. Laat je kind merken dat je betrokken bent bij het proces. Biedt aan om met haar mee te gaan bij het zetten en laat merken dat ze het er veilig met jou over kan hebben. Het laatste wat je als moeder wil is dat ze stiekem dingen doet
 4. Let er goed op dat jouw kind de piercing goed verzorgd. Ze kunnen het nog weleens vergeten. Wordt dan niet boos, maar wees blij dat je haar kan helpen.
 5. Hoewel ze op de markt in Turkije lekker goedkoop zijn, is het niet altijd verstandig om daar je piercing aan te schaffen. Doe dit uitsluitend bij hygiënische (web)winkels. Wij kwamen Onlinepiercingskopen.nl tegen, een veilige webshop die hygiënisch vele soorten piercings levert. In de onderstaande collage zie je een mooie selectie van betaalbare piercings die zij momenteel in het assortiment hebben. Ook een leuke tip voor de kerstman!

Onlinepiercingkopen.nl heeft een leuke kerstactie: bij elke bestelling van € 20 of hoger krijg je een gratis kerstmuts cadeau!

Piercings

 1. Roze dromenvanger navelpiercing – € 6,49
 2. Strik helixpiercing – € 9,95
 3. Tiffany roze lippiercing – € 8,95
 4. Kersje tepelpiercing – € 6,95
 5. Crystalline tongpiercing – € 5,49
 6. Roze wenkbrauwpiercing – € 3,95

Reageer ook