fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat wil jij aan je lichaam veranderen?

Billen, wangen, lippen, borsten… We laten steeds vaker aan ons lichaam sleutelen. Als je maar betaalt zijn nieuwe billen of grotere borsten tegenwoordig voor iedereen binnen handbereik. Zo zijn er wereldwijd inmiddels al 1.773.584 borsten en 319.960 billen onder het mes geweest. Van jaloersmakende boobs tot Braziliaanse billen; vanavond vraagt presentator Stef Biemans (VPRO Metropolis) aan de wereld: Wat wil jij aan je lichaam veranderen?

In Venezuela laat één op de drie vrouwen haar borsten vergroten. Ook in de laagste klasse van de bevolking deinzen ze niet terug voor een maatje meer. Geen auto, geen tv, maar wel nieuwe borsten! De paspoppen-industrie kan niet langer achterblijven en dus gaan ook deze borsten onder het mes. Metropolis gaat op bezoek bij de broers Bonilla, die dagelijks tientallen nieuwe borsten op oude paspoppen (zie foto hierboven) plakken in hun atelier.

En wat als je onder het mes moét, omdat je door een zuuraanval van je ex-man je gezicht verloren bent? In Pakistan is de acid-attack een geliefde methode om als boze echtgenoot wraak te nemen op je vrouw. Redenen variëren van afgewezen huwelijksaanzoeken tot het weigeren van seks of van vreemdgaan tot niet kunnen koken. Bushra Shafi is één van die vrouwen. Zij werd door haar man en schoonmoeder vastgebonden, geslagen en overgoten met zoutzuur in haar gezicht. Ze vertelt: “Ik verloor mijn bewustzijn. Vervolgens hebben ze me opgehangen en de kamer in brand gestoken, zodat het zelfmoord zou lijken”. Bushra heeft inmiddels meer dan 200 operaties ondergaan. Iemand die het leed van deze vrouwen niet langer kon aanzien is Mussarat Misbah. Zij werd op straat aangesproken door een meisje zonder gezicht, die vroeg om haar weer mooi te maken. In haar beautysalon Diplex heeft ze inmiddels meer dan 600 vrouwen behandeld.

Wereldwijd gaan ongeveer 15.000 mannen voor een penisvergroting, waarvan de meeste bij onze oosterburen in Duitsland. Amerikanen met een kleine penis kunnen voor een vergroting het beste een stukje de grens over. In Tijuana, Mexico kun je namelijk je penis laten verlengen voor 2000 euro minder dan in Amerika. En het loopt storm, want vanaf San Diego International Airport gaan er zelfs shuttlebusjes naar de kliniek. Ook de 26-jarige Canadees Alex gaat voor een maatje meer bij zijn jonge heer. Metropolis volgt hem om te zien hoe zo’n penisvergroting precies in zijn werk gaat.

Geen ballonvormige borsten of Afrikaanse achterwerken, in Japan gaan ze met plastische chirurgie voor een betere toekomst. Veel mensen brengen daar regelmatig een bezoekje aan de waarzegster. Maar wat als de lijnen op je hand nou niet zorgen voor de toekomst waar je op hoopte?! Dan laat je er in Japan gewoon nieuwe lijnen overheen branden. Fumiko Enomoto gelooft sterk in waarzeggerij en dat heeft bij haar geleid tot een drastische beslissing. Ze liet onlangs nieuwe (levens)lijnen in haar hand laseren. Niet de lijn van de liefde, maar juist die van werk moesten op de schop, want heel veel geld verdienen is haar grote levensdoel. De lokale correspondent gaat met haar mee naar een waarzegster om te kijken hoe haar toekomst er nu uit gaat ziet. Zal ze dankzij deze operatie stinkend rijk door het leven gaan?

In Spanje volgt onze lokale correspondent Julio, die het Syndroom van Down heeft. Met plastische chirurgie hoopt hij uiteindelijk zoveel mogelijk op een gewoon mens te lijken. Hij wil weer de straat op kunnen zonder dat mensen hem discrimineren. Julio liet zijn voorhoofd, neusschot, ogen en jukbeenderen opereren en hoopt dat hij dankzij deze operaties snel een vriendinnetje kan scoren.

De Braziliaanse bil en het Afrikaanse achterwerk veroveren langzaam de wereld en dus kunnen we ook in Nederland niet langer achterblijven. De bil kan vergroot worden door eigen lichaamsvet in te spuiten in het achterwerk en voor de graatmagere onder ons die eigenlijk geen lichaamsvet kunnen missen is er het bil implantaat. De Nederlandse koning van de bilvergroting zit in Breda. De correspondent gaat mee met Angelique, die op internet de perfecte billen heeft uitgezocht. Ze gaat naar binnen met haar eigen billen en verlaat de kliniek drie uur later met haar nieuwe Latina billen.

Uitzending: Donderdag 2 april om 21.50 uur op NPO 3.
Presentatie: Stef Biemans.

Online kijken op www.vpro.nl/metropolis.

Reageer ook