fb
Damespraatjes Damespraatjes

Werkt cryolipolyse echt? Wij zoeken het uit!

“Cryolipo-watte?, vroeg ik toen een vriendin mij laatst vertelde dat ze een cryolipolyse behandeling zou ondergaan die week. “Dan bevriezen ze je vetcellen en kun je dus plaatselijk afvallen”, legt ze uit. Zij laat de behandeling uitvoeren bij haar buik. Na drie kinderen lukt het haar niet met alleen gezond eten en sporten om deze te doen slinken.” Je vet bevriezen: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. We zijn daarom heel benieuwd of het echt werkt. Werkt cryolipolyse echt? Wij zoeken het uit!

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een niet-chirurgische behandeling waarbij vetcellen worden bevroren. Wanneer vetcellen worden blootgesteld aan extreme kou, dan beschadigen ze en sterven af. Hierdoor houd je minder vetcellen over en is het behandelde gebied dus slanker. Gebieden die geschikt zijn voor een cryolipolyse behandeling, zijn onder andere de buik, heupen, dijen, billen, bovenarmen en rug. Meestal zijn er zo’n vier behandelingen nodig om het optimale resultaat te bereiken. Voor een persoonlijk advies, raden wij aan een afspraak met je behandelaar te maken.

Werkt cryolipolyse echt?

Op basis van het lezen van veel cryolipolyse ervaringen, kan ik tot maar één conclusie komen: cryolipolyse werkt echt. Zeker wanneer je dit in een goede kliniek, door een ervaren behandelaar laat uitvoeren. Ook mijn vriendin heeft een goede ervaring met cryolipolyse. Zij heeft nu twee behandelingen ondergaan en ik zie al heel veel verschil. Zo veel, dat ik zelf ook overweg om mijn buik en heupen te laten bevriezen!

Waarvoor is het niet geschikt?

Cryolipolyse klinkt natuurlijk als een soort wonderbehandeling. En hoewel het zeker zo is dat je lokaal zéér indrukwekkende resultaten kunt behalen, is het ook zo dat cryolipolyse geen methode is om van (ernstig) overgewicht af te komen. De behandeling pakt je lokale ‘probleemzones’ aan, maar zorgt niet voor tientallen kilo’s aan gewichtsverlies. Heb je een (veel) te hoog BMI en wil je over je gehele lichaam afvallen? Dan adviseren we je eerst een consult aan te vragen bij een diëtist of de huisarts.

Waar let ik op bij het kiezen van een behandelaar?

Bij Damespraatjes geloven wij erin dat je jezelf zo mooi mag maken als jij je voelt. Wel vinden we het belangrijk om te benadrukken dat jezelf mooier maken, lelijk kan uitpakken. Aan elke cosmetische behandeling kleven risico’s en dus is het heel belangrijk je niet door zomaar de eerste, beste behandelaar te laten helpen. De kans op complicaties is heel klein bij cryolipolyse, maar toch adviseren wij dit uit te laten voeren door een ervaren en goed-opgeleide behandelaar. Laat de prijs van een behandeling dus niet leidend zijn bij het kiezen van een kliniek en behandelaar.

Praat je met ons mee?

Welk gebied zou jij wel willen laten bevriezen? En wil je eerst nog wat afvallen of ben je op jouw streefgewicht? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd erg gezellig!

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook