fb
Damespraatjes Damespraatjes

Werken vanuit huis: de 5 populairste opties!

Vanuit huis werken is voor veel mensen tegenwoordig een interessante optie. Ik heb het niet over het zogenaamde hybride werken (combinatie kantoor en thuis), maar echt over functies die helemaal vanuit huis kunnen worden bekleed. Ikzelf heb natuurlijk een hele periode volledig vanuit huis gewerkt en dat beviel altijd heel erg goed. Juist omdat ik mijn eigen tijd kon indelen! Inmiddels werk ik 2 dagen per week buiten de deur, maar doe ik nog steeds hetzelfde werk: bloggen en aanverwante dingen. Omdat ik het wel interessant vind om me erin te verdiepen wat andere mensen vanuit huis doen, dook ik daar eventjes in. Ik deel 5 populaire opties met je.

Virtual Assistant

Een hele populaire functie voor mensen die vanuit huis willen werken is virtual assistant (VA). Een VA is een persoon die administratieve taken voor anderen uitvoert vanuit huis. Dit omvat vaak het beantwoorden van e-mails, het plannen van afspraken en het bijhouden van agenda’s, social media beheer en content schrijven. Als virtual assistant werk je meestal als zelfstandige en bepaal je zelf welke taken je aanneemt en welke tarieven je hanteert. Het werk als VA is zeer flexibel en je kunt je werkzaamheden eenvoudig combineren met andere activiteiten.

Nagelstyliste

Als nagelstyliste ben je verantwoordelijk voor het verzorgen en het decoreren van nagels van klanten. Je kunt verschillende diensten aanbieden zoals het plaatsen van kunstnagels, het lakken van nagels, het uitvoeren van manicures en pedicures en het aanbrengen van nagelversieringen. Je kunt hiervoor de beautyproducten van Nagelgroothandel gebruiken. Tijdens de opleiding kun je je specialiseren in verschillende soorten nagelverzorging en -decoratie, zoals acrylnagels, gelnagels en French manicures. Het is belangrijk om up-to-date te blijven met de nieuwste trends en technieken, zodat je je klanten de beste service kunt bieden. Ook dien je een aparte ruimte in huis te hebben waar je je eigen salon kunt creëren en je aan de regels te houden die wettelijk zijn bepaald.

Het is belangrijk om te zorgen voor een hygiënische werkplek en dat je investeert in professionele nagelverzorgingsapparatuur en -producten. Bied niet slechts 2 kleuren lak aan, maar zorg dat je verschillende kleuren gellak hebt. Jouw klanten hebben dan iets te kiezen!

Webdesigner

Een webdesigner houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites. Als webdesigner kun je je zowel met de technische als de creatieve aspecten van een website bezighouden. Als webdesigner werk je meestal als freelancer en bepaal je zelf welke opdrachten je aanneemt. Het werk als webdesigner vereist vaak kennis van HTML, CSS en Javascript. Zorg ook zeker dat je jezelf altijd up to date houdt als het aankomt op nieuwe ontwikkelingen.

Wimperstyliste

Ga je aan de slag als wimperstyliste, dan breng je wimperextensions aan bij klanten, waardoor hun natuurlijke wimpers langer, voller en aantrekkelijker worden. Natuurlijk moet je hiervoor de nodige opleidingen en certificaten hebben om jezelf als professional te kunnen en mogen vestigen. Er zijn verschillende technieken om wimperextensions aan te brengen, waaronder de klassieke techniek, waarbij één extension op één natuurlijke wimper wordt geplaatst en de volume-techniek, waarbij meerdere extensions op één natuurlijke wimper worden geplaatst. Natuurlijk moet je over verschillende producten beschikken om je werk uit te kunnen voeren, zoals uiteraard de wimperextensions, lijm, pincetten en oogpads. Het is belangrijk om een hygiënische werkplek te hebben en ervoor te zorgen dat je klanten zich op hun gemak voelen tijdens de behandeling.

E-commerce Specialist

Een e-commerce specialist is verantwoordelijk voor het beheren van een online winkel (webshop). Dit omvat het bijhouden van de voorraad, het verwerken van bestellingen en het beantwoorden van vragen van klanten. Als e-commerce specialist werk je meestal als freelancer en bepaal je zelf welke opdrachten je aanneemt. Het werk als e-commerce specialist vereist vaak kennis van e-commerce platforms zoals Shopify en WooCommerce.

Werk jij vanuit huis? Of zou je dit graag willen? We lezen het graag in de reacties hieronder.

Afbeelding: Julee Juu – Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook