fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke soorten elektrische fietsen zijn er?

Elektrische fietsen zijn ongekend populair momenteel. Om een goede keuze te maken voor de beste elektrische fiets voor jou, is het wel handig om te weten welke fietsen er dan zijn. Vroeger had je alleen het conventionele model, maar tegenwoordig zijn er een heleboel modellen e-bikes waar je uit kunt kiezen. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje.

Sportfiets

De naam zegt het al. Een sportieve elektrische fiets dus. Deze e-bike heeft een platter stuur waardoor je wat naar voren zit op je fiets. Hierdoor heb je direct een actievere houding. Ook zijn de banden vaak wat dikker op deze sportieve fietsen. Je kunt de fiets eigenlijk vergelijken met de mountainbike. Wanneer je van de verharde wegen af gaat, is het ook fijn dat je wat extra vering hebt op je fiets.

Bakfiets

Voor dit soort fietsen is het geen overbodige luxe dat je een extra steuntje in de rug krijgt. Met een bak voorop die vaak gevuld is met kinderen, kan het flink trappen zijn. Met een elektrische bakfiets heb je altijd windje mee. Ideaal als je in de ochtend de kinderen op school moet afzetten voordat je naar de supermarkt gaat. Het is wel aan te raden om er zeker van te zijn dat er ook gordels in de bak zit voor de kinderen. Met de bakfiets kun je makkelijk een hoop meenemen. Bij dit soort fietsen is het wel raadzaam om te kijken naar een wat lichter model. Bijvoorbeeld met een frame van aluminium.

Hybride fiets

De hybride fiets is niet het model waarmee je gedeeltelijk elektrisch fietst en het daarna helemaal zelf mag doen. Deze fiets is een combinatie tussen een tourfiets en een sportieve fiets. De fiets heeft dezelfde eigenschappen als een sport fiets, maar met het comfort van een stadsfiets. Je zit dus wat rechterop met deze fiets en hebt wel een goede vering.

Trekking fiets

Deze fiets kies je als je weet dat je lange afstanden gaat leggen met de fiets. Met deze fiets zit je langere tijd comfortabel op je fiets, waardoor je minder snel moe wordt. De brede banden zorgen voor een stabiele wegligging en de goede veringen zorgen ervoor dat je minder last hebt van alle hobbels in de weg.

Speed Pedelec

Deze sportieve fiets ziet eruit als een gewone e-bike, maar gaat een stuk sneller. Ga jij met je fiets naar het werk? Dan is dit echt een ideale fiets voor jou. De fiets kan 45 km/u  en valt daarmee volgens de wetgeving onder een snorfiets. Je moet hier dus ook wel een helm bij dragen, maar met deze snelheden wil je dat ook wel.

Voor ieder doel is er wel een perfecte e-bike te vinden. Maak wel altijd een proefrit voordat je daadwerkelijk gaat kopen. Een fiets is toch een persoonlijke keuze.

Reageer ook