fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke make-up het best bij jou past is heel persoonlijk

Zie je iemand met een prachtig opgemaakt gezicht voorbijkomen, dan wil je dat vast en zeker proberen precies zo na te maken bij jezelf. Niet zelden valt het resultaat echter tegen, terwijl je toch precies dezelfde producten hebt gebruikt. Hoe komt dit toch?

We zijn allemaal verschillend

Iedereen heeft een ander gezicht, en dat zorgt ervoor dat iedereen zich ook op een net iets andere manier zou moeten opmaken. Wat jou het beste staat, ontdek je vaak door veel verschillende dingen uit te proberen. Het is prima om hier ruim de tijd voor te nemen, zodat je het resultaat goed en kritisch kunt bekijken. Een nieuwe look proberen terwijl je bijna de deur uit moet is nooit handig; als het resultaat niet zo is als je had gehoopt zit je er niet op te wachten om je te moeten haasten en met een mislukte look over straat te gaan.

Het is prima om bijvoorbeeld op YouTube inspiratie op te doen, of om eens aan je vriendinnen te vragen welke producten zij precies gebruiken. Houd er echter ook rekening mee dat het resultaat per persoon erg verschillend kan zijn. Niet iedereen heeft dezelfde huidskleur, dezelfde kleur of vorm ogen, en zelfs de kleur van onze lippen is per persoon verschillend. Kleuren die bij een ander perfect staan, kunnen jou een look geven waar je niet op zit te wachten.

Probeer eens iets anders, maar test het wel

Experimenteren met make-up is leuk, en eigenlijk ook niet onbelangrijk. Er zijn veel vrouwen die zodra zij beginnen met make-up, vaak in hun tienerjaren, een bepaalde look voor zichzelf creëren die zij mooi vinden. In de loop der jaren veranderen echter niet alleen de trends, maar ook je gezicht. Dat zwarte lijntje onder je ogen was in de jaren ’90 misschien een goed idee, maar haalt je nu echt niet meer op. Zo nu en dan je gewoontes aanpassen is dus geen slecht idee. Dat geldt ook voor de merken die je gebruikt.

Waar de een bij mascara Loreal kiest, al jarenlang, is de ander juist eerder fan van een heel ander merk. Zo zweren heel veel mensen bijvoorbeeld bij Maybelline mascara, voor velen een merk dat ze al vanaf hun jeugd gebruiken. Als dit al die jaren goed bevallen is, is er geen reden om te switchen, toch?

Toch is het zeker goed om zo nu en dan eens een ander merk te proberen. Ook hiervoor geldt namelijk dat wat het beste merk is, per persoon kan verschillen en met de tijd kan veranderen. Zeker als een bepaald product je niet meer zo goed bevalt, is het een goed moment om eens op onderzoek uit te gaan. Probeer een product, zeker van een ander merk dan je gewend bent, altijd wel uit te proberen voor je het koopt. Zo weet je zeker dat het bij je past en of je goed tegen de gebruikte ingrediënten kan.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook