fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de voordelen van omega 3 visolie?

De kans is groot dat je weleens gehoord hebt van visolie. Deze olie zit vooral in vette vis, zoals haring, makreel, ansjovis en tonijn. Je zou denken dat je vis moet eten om deze olie binnen te krijgen, maar dat is niet het geval. Er zijn namelijk ook visolie capsules. Als je niet van vis houdt, is dit een geschikte manier om toch visolie binnen te krijgen. Waarom je aan deze supplementen zou beginnen? In deze tekst zetten wij de voordelen van omega 3 visolie op een rijtje.

Helpt bij opbouw en herstel van spieren

Visolie is rijk aan de omega 3-vetzuren EPA en DHA. Wanneer jouw lichaam voldoende van deze vetzuren binnenkrijgt, helpt dit bij de opbouw van spieren. Heb jij een fysieke inspanning geleverd en wil je dat jouw spieren zo snel mogelijk herstellen? Dan kan omega 3 visolie je hierbij helpen. Dankzij de vetzuren in de olie herstellen jouw spieren sneller dan gebruikelijk.

Goed voor de hersenen

Voedingssupplementen met visolie neem je niet alleen maar voor opbouw en herstel van spieren. Deze olie heeft namelijk ook een positief effect op het functioneren van de hersenen. Zo zorgen de DHA-vetzuren in visolie er bijvoorbeeld voor dat jij je beter kunt concentreren en focussen. Ook voor kinderen biedt deze olie uitkomst. De omega 3-vetzuren dragen namelijk bij aan de groei van de hersenen en dit heeft een positief effect op het geheugen.

Goed voor hart en bloedvaten

Een derde voordeel van visolie is dat het goed is voor jouw hart en bloedvaten. Omega 3 zorgt voor een toename van HDL cholesterol en voor een afname van LDL cholesterol. Cholesterol gaat zich hierdoor minder snel ophopen in het hart en/of de bloedvaten. Dit verkleint de kans op hart- en vaatziekten.

Kleinere kans op een depressie

Krijgt jouw lichaam voldoende visolie binnen? Dan verklein je de kans op een depressie. De DHA omega 3-vetzuren hebben namelijk een positieve werking op de hersenen. Het gevolg hiervan is dat je beter beschermd wordt tegen stemmingswisselingen. Daarnaast kan de olie helpen om psychische problemen tegen te gaan.

Gaat veroudering tegen

Tot slot helpt visolie om veroudering tegen te gaan. Deze olie zorgt er namelijk voor dat de levensduur van cellen verlengd wordt. Extra bijkomstigheid is dat visolie ook nog eens kan helpen om ontstekingen tegen te gaan.

Hoe krijg je voldoende visolie binnen?

Het is je inmiddels duidelijk dat visolie nogal wat voordelen met zich meebrengt. Ben je overtuigd? Zorg er dan voor dat jouw lichaam voldoende van deze olie binnenkrijgt. Dit kun je doen door vette vis te eten, maar niet iedereen houdt hiervan. Gelukkig betekent dit niet dat je geen visolie binnen kunt krijgen. Je kunt namelijk ook capsules met visolie kopen. Door regelmatig zo’n capsule in te nemen, krijgt jouw lichaam voldoende visolie binnen.

Foto door Ron Lach via Pexels

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook