fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de voordelen van aluminium jaloezieën?

Gluren bij de buren; ik vind het heerlijk. En niet alleen bij mijn buren kijk ik stiekem naar binnen, dit doe ik eigenlijk overal waar ik langsloop. Ik woon in Amsterdam en daar leven we lekker hutjemutje. Iedereen op elkaar en dus heel veel huizen waar je stiekem door het raam kunt loeren. Ook wij hebben een huis op de begane grond. Helemaal top, want we hebben een tuin. Waar ik wél een hekel aan heb, zijn die mensen die maar constant naar binnen gluren. Ja ja, heel dubbel. Ik weet het, maar zo is het nou eenmaal.

Privacy in een handomdraai

Gelukkig hebben wij voor de ramen een stel prachtige houten jaloezieën hangen. Als we weg zijn of de pottenkijkers helemaal buiten willen houden draaien we ze dicht. Zijn we thuis en vinden we het gezellig om wat contact te maken met de buitenwereld? Dan draaien we ze lekker open. Super simpel en het ziet er nog mooi uit ook! Privacy in een handomdraai noemen ze dat.

Wij hebben best getwijfeld over het soort jaloezieën wat we voor de ramen wilde hebben. Het ging tussen houten en aluminium jaloezieën. Ik zette voor mezelf de voordelen op een rij. De voordelen van houten jaloezieën behandel ik in een ander artikel, maar vandaag focussen we op de voordelen van de aluminium variant.

Voordelen aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën hebben van alle raamdecoratie de beste warmte werende kwaliteiten. Woon je in een woning waar de zon vol op schijnt en kan het hierdoor heel warm worden binnen? Dan zijn aluminium jaloezieën écht een hele goede manier om het binnen lekker koel te houden.

Verder zijn aluminium jaloezieën het meest nauwkeurig af te stellen. Zo kan je de lichtinval zeer precies regelen. Handig voor zalen waar je presentaties geeft of kamers waar je gewoon heel graag met licht en de inval hiervan speelt.

Maar het aller belangrijkste…

Tot slot komt de keuze voor aluminium of hout natuurlijk ook neer op wat jij het mooiste vindt. Wist je trouwens ook dat er brede aluminium jaloezieën met houtlook bestaan? Ideaal voor mensen die wel de voordelen van aluminium willen, maar de uitstraling van hout mooier vinden.

Waar zou jouw keuze op komen te vallen als je nu mocht kiezen? Neem je de voordelen die je in dit artikel hebt gelezen mee in het maken van je keuze? We zijn natuurlijk weer heel erg benieuwd. Binnenkort zullen we ook een artikel schrijven waarin we de voordelen van houten jaloezieën belichten. Daar benieuwd naar? Houd dan Damespraatjes goed in de gaten!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook