fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kan je de privacy in je eigen huis vergroten?

Ik vind het heerlijk om naakt door het huis te lopen. Niet dat ik een hekel heb aan kleding, maar als ik net wakker word en onder de douche wil stappen, heb ik geen zin om me eerst helemaal te bedekken. Gelukkig kan dit bij ons thuis, doordat we voor goede raamdecoratie hebben gezorgd. Zo houden we ongewenste pottenkijkers buiten. Hoe kan jij ook de privacy in je eigen huis vergroten?

1. Schaf rolgordijnen aan

Rolgordijnen zijn de meest populaire vorm van raamdecoratie. Niet gek, want ze zijn makkelijk in gebruik en er zijn heel veel soorten en stijlen beschikbaar. Laagdrempelig én stijlvol. Helemaal top toch? Hang ze door het hele huis op en gebruik ze wanneer nodig. Ook fijn van een rolgordijn: je kunt hem deels open laten.

2. Plaats een hoge heg of schutting

Heb je vooral last van inkijk vanaf de straat? Dan kan een hoge heg of mooie schutting ook uitkomst bieden. Zo kijken mensen daar tegenaan en zien ze niet wat zich binnen afspeelt.

3. Hang lamellen op

Lamellen zijn net als rolgordijnen een populaire raamdecoratie. Daarnaast bieden ze ook de nodige privacy. Lamellen zijn handig omdat je ze zowel over de gehele breedte van het raam flexibel kunt gebruiken, als de lamellen draaien. Zo heb je lekker zelf in de hand wat de buren en/of passanten kunnen zien.

4. Installeer jaloezieën 

Jaloezieën zijn helemaal hip en heel flexibel in gebruik. Ook het ophangen van jaloezieën is weer een perfecte manier om ongewenste pottenkijkers buiten te houden. Jaloezieën zijn in heel veel maten, kleuren en materialen verkrijgbaar en er zit dus altijd wel iets tussen wat bij de stijl van jullie huis past.

5. Schuif met je meubilair 

Geen zin in een hoge heg of raamdecoratie? Dat kan natuurlijk! Je kunt een deel van de privacy ook terugwinnen door even flink met het meubilair te schuiven. Zorg ervoor dat je de kamers aan de achterkant van het huis gebruikt als slaap- en badkamer. Hier heb je minder last van passanten en dus minder inkijk.

Wil je meer informatie over raamdecoratie? Kijk dan op Raamdecoratie.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook