fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de beste materialen voor goede shapewear?

Enthousiast gemaakt door mijn vriendinnen die zweren bij shapewear, ging ik een paar jaar geleden ook voor de bijl. Ik kocht een hemdje en een onderbroek. Thuisgekomen trok ik het vol verwachting aan. In de spiegel zag ik een vrouw van zekere leeftijd met een knalrood hoofd en borsten op haar rug. Dat is nu verleden tijd. Nu is er shapewear in alle maten en vormen en is het makkelijk online verkrijgbaar.

Kennelijk had ik niet de juiste maat of was het model niet voor mij geschikt, maar ik heb me er nooit meer aan gewaagd. De worsteling om eruit te komen was zo groot, dat ik besloot die muffinrandjes voor lief te nemen. Een vriendin vertelde me laatst dat er tegenwoordig heel goede shapewear voor vrouwen te koop is. Zij draagt het dagelijks en krijgt daardoor meer zelfvertrouwen.

Perfecte zandloper

Als ik op het internet speur naar corrigerend ondergoed, beland ik op de site van het merk Recurved. De hemdjes, hoge broeken en zelfs een soort fietsbroeken die ervoor zorgen dat je er strakker uit ziet, zien er een stuk minder gevaarlijk uit dan de shapewear die ik toen probeerde. Nieuw is het dragen van corrigerend ondergoed overigens niet; rond 1900 droegen welgestelde vrouwen korsetten die zo strak werden aangetrokken, dat ze een perfect zandloper figuur kregen.

Voor elke gelegenheid

Werd shapewear een paar jaar terug alleen voor speciale gelegenheden gedragen, tegenwoordig is er geen bruiloft meer nodig om een alles gladstrijkende slip aan te trekken. Steeds meer vrouwen dragen dagelijks shapewear bijvoorbeeld naar hun werk en voelen zich daar fijn en zelfverzekerd bij. Mijn vriendin zweert erbij en verlaat haar huis niet zonder corrigerend ondergoed.

Materiaal

Nylon, polyamide of katoen zijn de materialen waarvan shapewear wordt gemaakt. Spandex en lycra zijn rekbaar maar houden ondanks dat hun vorm. Elastan drukt op lichaamsdelen (denk aan buik) die best een beetje platter mogen worden gedrukt en heeft tevens een liftende werking. Een hemdje bijvoorbeeld, is bij het borstgedeelte het dichtst geweven zodat het daar goede ondersteuning of stroomlijning kan geven. Daardoor valt je bovenkleding mooi en zie je er superstrak uit.

Wat zie jij er goed uit!

Na het vergaren van informatie moet ik toegeven dat ik toch nieuwsgierig ben geworden. De coronakilo’s hebben mij omarmd en zijn niet van plan mijn lijf te verlaten. Ja ooit, maar tot die tijd is het verleidelijk om zo nu dan met een strakke buik en ietwat liftende billen op een feestje te verschijnen. En als ik complimenten krijg weet ik nog niet of ik ze grijnzend doch zwijgend in ontvangst neem of dat ik opbiecht dat ik dat strakke lijf te danken heb aan heel fijne shapewear.

Online shoppen

Prettig vind ik dat shapewear makkelijk online verkrijgbaar is. Wel zo makkelijk om op je gemak thuis uitgebreid te shoppen en het de volgende dag in huis te hebben zodat je rustig kunt passen. En oefen even met het aantrekken ervan, want dat vergt wel even wat handigheid. Maar als je die eenmaal hebt, ga je voortaan superstrak door het leven.

Reageer ook