fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat? Wil je je kind Anus noemen? De top 10 van bizarre kindernamen

Nooit had ik echt over namen nagedacht tot het moment ik zwanger was. Wist dat er een jongetje in mijn buik zat. Hoe ga je zo’n mannetje noemen? Voor Robert en mij was belangrijk dat het een internationale naam zou worden. Eentje die iedereen kan uitspreken.

Karin is in Nederland geen probleem, maar de Engelsen en Amerikanen breken hun tong over die harde ‘k’ gevolgd door een lange ‘a’. Daar heet ik dus Kerrin. Kairin. Sterker: ik stel me zo voor. Haalt de ongemakkelijkheid gelijk uit de lucht.

Goed. Een jongensnaam daar waren Robert en ik naar op zoek. Ik vind Huub geweldig. Robert kende een Huub en die was stom. Ties. Dat vonden we allebei een leuke naam. Toen we Ties in gedachten hielden, kwamen we het overal tegen. Voorheen had ik er nooit van gehoord. We verzonnen door. Kwamen uit op Bob. Dat was het. Bob Brekelmans. Een voornaam die overal ter wereld kan worden uitgesproken. Een korte krachtige naam.

Bob en Tom

Twee jaar later zat er weer een jongetje in mijn buik. Het was 2009 en schrijver Jan Wolkers overleed. Zijn vrouw en tweelingzonen Bob en Tom bleven achter en wij hoefden niet verder meer na te denken over een naam voor onze tweede.

Everly Bear

Over het algemeen vind ik dat bekende mensen hun kinderen coole namen geven. Zoals de zoon van Anthony Kiedis van de Red Hot Chilli Peppers. Hij noemde zijn zoon Everly Bear. Jules Deelder zag zijn dochter en gaf haar de naam Ari. Bob Geldof voelde de huid van zijn dochter en wist: zij gaat Peaches heten.

Regelmatig hoor ik ook namen waarvan ik denk: hoe dan? Waarom noem je je kind zo? Ogenblikkelijk denk ik er achteraan: kwestie van smaak.

Toch mag je je kind niet alle namen geven. De ambtenaar van de burgerlijke stand kan een naam weigeren als deze ongepast is. Ook hier geldt: een kwestie van smaak dus.

Top 10

We stelden een top 10 van namen samen waarvan velen denken: inderdaad, zo noem je je kind niet.

  1. Ikea (in Zweden staat ie op de verboden namen lijst)
  2. Anus (hebben ze in Denemarken liever niet)
  3. Lucifer
  4. Allah
  5. Metellica
  6. Tsjakkalotte (zo wilde Emile Ratelband een van zijn dochters noemen)
  7. Wine
  8. Miracle
  9. Graziano
  10. Holiness

Wat is de ergste naam die jij ooit hebt gehoord? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook