fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat te doen op skivakantie als je een dag niet wilt skiën?

wintersport niet skiën

Natuurlijk ga je op wintersport om heerlijk veel te skiën of te snowboarden, maar wat als je daar een dagje geen zin in hebt. Als je je benen even wat rust wil geven of gewoon omdat je hoofd er niet naar staat. Zoek dan gerust lekker andere activiteiten op, skiën moet namelijk geen verplichting zijn, maar een groot feest.

5 speciale activiteiten als je een dag niet wilt skiën

Als je een dag niet gaat skiën, dan kun je natuurlijk misschien lekker warm onder een dekbed gaan liggen of in op een luie stoel kruipen. Hoe heerlijk is het om met een warme chocomelk of een cappuccino een serie te kijken op Netflix, muziek luisteren op Spotify of je geluk beproeven op een van de casino777.be spellen. Er zijn genoeg opties om binnen te blijven, maar voor wie zich snel gaat vervelen  hebben we 5 leuke dingen op een rij gezet. Heerlijke ideeën om je bezig te houden als je een dag niet skiet of wanneer je in de bergen op vakantie bent.

Hondensleeën

Net als de grote ontdekkingsreizigers die aan het begin van de 20e eeuw de polen gingen ontdekken, kan ook jij met sledehonden over de besneeuwde vlakten trekken. Deze activiteit neemt al enkele winters een hoge vlucht in de bergen :-).  De meeste resorts bieden het aan, maar wees er op tijd bij en boek het vooruit, want het rijden met sledehonden is enorm populair aan het worden!

IJs duiken

Een andere populaire activiteit in de winter is ijsduiken. Het klinkt goed en eng, maar het hoeft geen gevaarlijke activiteit te zijn. Uitgerust met een speciaal ontworpen wetsuit tegen de kou, het water is ongeveer rond de 2°C, en verbonden met de oppervlakte door een koord, ontdekt de duiker een wereld van stilte, helemaal in transparantie, onder een dikke ijslaag. Let op dat je dit onder de juiste begeleiding doet met ervaren medewerkers. Dan is het echt heel cool! Ook hier is het raadzaam om vooraf te reserveren.

De Tiroolse Traverse

Ga deze winter de lucht in met een Tiroolse traverse. Tussen hemel en aarde ervaar je met deze activiteit enorme sensaties, wel in alle veiligheid. Het is een manier om van het berglandschap te genieten terwijl je een flinke kick krijgt. De ervaring duurt misschien niet lang, maar hij laat een blijvende indruk achter van absolute vrijheid.

Een nachtwandeling organiseren

Er is niets origineels of nieuws aan een sneeuwwandeling. Maar het aanbod wordt steeds gevarieerder en de programma’s worden steeds aantrekkelijker. Een van de interessantste ideeën voor deze winter zijn de nachtwandelingen. Op het programma: zonsondergang, de geluiden van de berg bij nacht, de verbazingwekkende helderheid van de sneeuw… I’m in :-).

Paragliding

Klaar om op te stijgen vanaf de top van een berg en heerlijk te zweven? Er zijn verschillende activiteiten om de hoogte in te gaan in de skigebieden. Sensatiezoekers kunnen gaan paragliden over de besneeuwde toppen. Een andere optie is om zweefvliegen (glider) te proberen! Wie de sneeuw niet achter zich wil laten, kan snowkiten proberen. Een winterse versie van kitesurfen, je kunt het beoefenen op ski’s of snowboard en wel snelheden tot 70 km/u bereiken!

Er is dus genoeg te beleven in de bergen, van een rustige ervaring tot adrenalinevol activiteiten. Welke activiteit spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook