fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is de beste watertemperatuur om onder te douchen?

Bij het wakker worden heb ik drie dingen nodig: koffie, ontbijt en een uitgebreide douche. Heerlijk om de dag zo rustig  te beginnen, voordat ik weer aan het werk ga. Ook laat ik Sophia dan altijd nog even liggen, zo heb ik tussen 6:45 en 7:45 altijd écht een moment voor mezelf. En daar kan ik enorm van genieten! 

Wat is de beste watertemperatuur om onder te douchen?

Vanmorgen had ik weer zo’n genietmomentje onder de douche. Ik voelde het warme water over mijn lichaam stromen en kon even alleen denken aan de ontspanning die ik daarvan kreeg. Maar, ineens vroeg ik me iets anders af: is het wel goed om zo heet te douchen? Ik ging op onderzoek uit!

Want, wat is nou eigenlijk de beste temperatuur om te douchen? Hier zijn twee antwoorden op te geven, namelijk zowel heet als koud douchen hebben bepaalde voordelen.

Warm douchen

Het nemen van een hete douche is volgens sommigen helemaal niet goed. Het argument is dat het slecht zou zijn voor de huid en het haar. Dit klopt, te lang en te warm douchen is niet goed voor huid en haar. Waar warm douchen (+- 38 graden) wel goed voor is, is voor de doorbloeding, hierdoor verwijnen afvalstoffen makkelijker uit het lichaam. Lekker bijvoorbeeld na het sporten om stijfheid te voorkomen!

De beste optie

Maar, zoals we al schreven, is zo warm douchen niet goed voor huid en haar. Koud douchen is dan stukken beter. Gelukkig is er een manier om van allebei de voordelen te genieten, namelijk het nemen van een wisseldouche. Hierbij douche je drie minuten warm en dan één minuut koud. Dit kan je een aantal keer herhalen, maar sluit af met een koude douche. Dit is het beste voor je huid en haar!

Hoe douche jij?

Op welke temperatuur douche jij momenteel? Of wisselde jij al langer tussen de watertemperatuur tijdens het douchen? Ik ben heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook