fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is beter: thee of koffie?

Het is jarenlang een groot vraagstuk geweest, of thee of koffie nou beter is voor je. Inmiddels heeft de wetenschap deze vraag kunnen beantwoorden en de uitkomst is: thee is beter dan koffie. Kies je toch voor koffie, dan kun je de Dolce Gusto cups in de aanbieding aanschaffen.

Thee heeft meerdere voordelen ten opzichte van koffie, om te beginnen geeft het je meer en langer energie dan koffie. Om thee nog beter te maken, krijg je bij het drinken van dit warme drankje geen cafeïne crash. In een kop thee zit ongeveer 33 procent van de cafeïne die een kop koffie bevat. Toch levert het dubbel tot driedubbel zoveel keer energie op. Uit de 15 tot 30 milligram cafeïne van een kop thee kun je maar liefst 3 tot 6 uur lang energie halen, terwijl koffie met 50 tot 70 milligram cafeïne maar een boost van anderhalf uur geeft. Daarnaast vergroot de cafeïne in een kop thee jouw fysieke performance met wel 11 procent en zal het je geen cafeïne crash geven, wat wel het geval is bij koffie.

Koffie geeft je meer focus, maar doet dit doordat jouw moeheids-receptoren uitgeschakeld zijn en jouw bloeddruk verhoogd is. Thee doet dit allemaal net wat gezonder, voornamelijk groene thee doet dit. Het geeft je dezelfde focus als koffie, maar doet het niet zonder je brein te foppen en je lichaam op te jagen. Het biedt je dus laser-achtige focus aan, zonder dat het de bijwerkingen van koffie heeft. Ook zal thee jouw stressniveaus niet verhogen, wat wel het geval is bij koffie. Dit komt doordat koffie de bloeddruk verhoogt, maar thee doet dit juist niet.

Bovendien is thee ook nog eens goed voor jouw lijf. Het komt bijvoorbeeld jouw weerstand ten goede, het is namelijk een grote vijand van bacteriën. Ook jouw ingewanden, inclusief de darmen, hebben baat bij thee. Dat is niet eens alles, het boost namelijk ook jouw stofwisseling en vetverbrandingssysteem. Hierdoor val je sneller af, maar zet je voedsel tevens sneller om in energie. Bovendien hydrateert thee jouw lijf nog beter dan water, terwijl je er ook nog eens gratis antioxidanten bij krijgt. Dit is bij water niet het geval.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook