fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is belangrijk bij het kopen van de perfecte sport-bh?

Nu het weer veel mooier weer wordt, ga ik graag naar buiten om lekker te bewegen. Een rondje wandelen, stuk fietsen of een intensieve HIIT-training in de achtertuin vind ik dan het aller fijnst. Bij het sporten draag ik het liefst een sportbroek met een goede tailleband, zodat mijn sportbroek perfect op z’n plaats blijft zitten. Daarboven draag ik meestal een shirt dat niet te los en ook niet te strak zit, gemaakt van een ademende stof. Uiteraard heb ik daar ook een goede sport-bh onder. Inmiddels weet ik goed welke sportkleding wél fijn is en welke niet. Zo ook bij sport-bh’s! En wist je dat ik per sport zelfs een andere voorkeur heb. Ik leg je graag uit wat belangrijk is bij het kopen van de perfecte sport-bh

De meeste vrouwen vinden het tijdens het sporten fijn om kleding met een goede support te dragen. Tijdens het rennen, springen, bukken, dansen en fietsen is er weinig irritanters dan kleding die niet precies goed zit. Wat dat ‘goed’ is, is natuurlijk voor elke vrouw anders. Wel denk ik dat we over het algemeen kunnen stellen dat sportkleding niet mag afzakken en dat het mooi aansluit. Een sport-bh is daar geen uitzondering in. Hij mag niet te strak zitten en ook zeker niet te los.

Burpee

Wanneer je in een fysieke winkel een sport-bh gaat kopen, kan ik je dan ook maar één ding aanraden: passen! En niet één, maar probeer er minimaal drie in verschillende maten en modellen. Spring eens op en neer, buig naar voren en doe desnoods een burpee (de ultieme test wat mij betreft). Je voelt al heel snel welke bh goed zit en welke bh je het liefst zo snel mogelijk uit wilt trekken.

Support en maatadvies

Shop je online? Dan koop je de sport-bh eerst en pas je hem pas als je hem thuis hebt ontvangen. Natuurlijk kun je de bh’s die niet goedzitten terugsturen, maar bij het online shoppen is het natuurlijk veel fijner om in één keer het goede product te kopen. Kijk hierbij goed naar de productomschrijving. Hoeveel support geeft deze sport-bh (low, medium of high intensity sport bh), van welke stof hij is gemaakt, wat anderen erover zeggen bij de reviews en soms wordt er zelfs een maatadvies gegeven (zoals ‘bestel dit product een maatje groter of kleiner’).

Verschillende soorten

Zelf probeer ik altijd een ‘mixje’ van sport-bh’s in mijn kast te hebben liggen. Ik heb een aantal full support bh’s voor als ik ga hardlopen of touwtjespringen. Tijdens een yoga-sessie draag ik liever een wat minder strak model. Ook heb ik het idee dat mijn borsten rond mijn menstruatie altijd wat voller zijn en dan draag ik mijn bh graag een maatje groter. Op de andere dagen van de maand pak ik juist een wat kleinere bh uit mijn ondergoedlade. Ik denk dat veel vrouwen dit zullen herkennen!

Kortom: wees niet bang om verschillende soorten en maten sport-bh’s in je kast te hebben liggen. Voelt jouw nieuwe bh niet goed? Lekker retourneren en een andere bestellen. Een sport-bh moet perfect zitten. Punt.

Afbeelding: Anastase Maragos via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook