fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de invloed die de winter op je menstruatie heeft!

menstruatie

Sowieso is het in de winter lekker om met een dekentje op de bank te zitten. Maar helemaal als je ongesteld bent. En dat is ook niet zo gek, want je beleeft je menstruatie anders als het buiten koud is en de dagen korter worden. De winter blijkt namelijk invloed te hebben op je menstruatie.

Bijna een dag langer

Op Libelle.nl kwamen we een artikeltje tegen waarin dokter Preethi Daniel, klinisch directeur van de London Doctors Clinic,  wordt aangehaald. Volgens haar “klagen” vrouwen vaak over het feit dat hun menstruatie erger wordt in de winter en dat die in de winter bijna een dag langer duurt.

Grappig: Zo ga je om met de eerste menstruatie van je dochter

Meer tijd in huis

Daarnaast hebben vrouwen tijdens de wintermaanden ook meer last van premenstruele symptomen (PMS) als pijnlijke borsten en stemmingswisselingen, die vaak in de tweede helft van je cyclus voorkomen. Dokter Preethi Daniel geeft daar de volgende verklaring voor op Libelle.nl:  “Winter betekent dat we meer tijd in huis doorbrengen en dat we minder bewegen en meer eten. Dit kan een slecht effect hebben op die premenstruele symptomen. Vrouwen die actiever zijn, hebben over het algemeen een veel ‘normalere’ cyclus dan vrouwen die nauwelijks bewegen”.

Dit zijn de leukste Sintcadeaus voor je tiener

Versla je PMS

Ga dus regelmatig naar buiten als je niet te veel last van je premenstruele symptomen wilt hebben. Lekker wandelen, fietsen, winkelen etc. Maar er is natuurlijk niets op tegen om daarna alsnog met dat dekentje op de bank te gaan zitten. En geniet ervan!

Meer last van menstruatie in de winter?

Hoe ervaar jij in de winter je menstruatie? Heb je er meer langer en vloei je ook daadwerkelijk een dag langer? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook