fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat ben je kwijt als je je ogen wilt laten laseren?

“We moeten terug!” roept Ward door de auto als we ongeveer een uur op weg zijn naar onze vakantiebestemming. “Waarom? Ben je iets belangrijks vergeten?” vraag ik snel, nu al balend dat we 2 uur later aan zullen komen. Ja, en of hij iets vergeten was. Zijn lenzen én zijn bril. En dat terwijl we naar een plek rijden waar in de wijde omgeving géén winkels zitten. Omkeren om ze op te halen was de enige optie. 

Nooit meer een bril of lenzen

Vervelend maar hoogstnoodzakelijk. Ward heeft zijn bril en/of lenzen echt nodig, vooral bij zijn werk als tandarts of het autorijden. Toch is het een steeds terugkomend iets dat hij het eigenlijk heel onpraktisch vindt en steeds vaker overweegt hij toch om voor een permanente oplossing te kiezen: zijn ogen laseren.

Persoonlijk ben ik van mening dat hij moet doen waar hij zich goed bij voelt. Ik vind hem met bril net zo knap als zonder! Maar, ik moet zeggen dat ik de voordelen van laseren wel zie. Je hoeft nooit meer een bril te dragen, lenzen in te doen en je kunt weer goed zien. Ik, als niet brildrager, kan me waarschijnlijk niet half voorstellen hoe prettig dat moet zijn!

Wat kost een behandeling?

Wat kost zo’n behandeling nou? Dat verschilt per behandelaar en behandeling. Ook betaal je op sommige plekken voor het intakegesprek en moet je soms een hotel boeken om een nacht vlakbij de kliniek te blijven slapen, in verband met een mogelijke controle de volgende dag. Bij een andere kliniek zit deze overnachting weer bij de prijs inbegrepen. Bij de verschillende klinieken kan de prijs voor een ooglaserbehandeling honderden euro’s per oog verschillen. Dit verschil zit hem niet in de kwaliteit van de behandeling, maar meer in het verdienmodel van de kliniek en de kosten die een kliniek maakt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een kliniek in een schitterend pand zit of dat de marketingkosten hoger zijn dan in een andere kliniek.

Wat een ooglaserbehandeling precies kost, kan ik je hier dus helaas niet vertellen. Het is belangrijk dat je daarvoor weet wat je wil en waar je dit wilt laten uitvoeren.

Waar kan je aanbieders met elkaar vergelijken?

Overweeg jij of iemand die je kent een ooglaserbehandeling? Neem dan de tijd om verschillende klinieken met elkaar te vergelijken. Op de website van Ooglaservergelijking kan je verschillende klinieken met elkaar vergelijken. Hier kijken ze niet alleen naar de prijs, maar ook naar hoe de kliniek beoordeeld is. In deze vergelijkingstool zijn alleen klinieken met een ZKN-certificaat opgenomen.

Wij willen benadrukken dat de prijs van een behandeling niet leidend moet zijn bij het kiezen van een kliniek. Wat veel belangrijker is, is de kwaliteit en ervaring van de behandelaar. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook