fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wassen met waspods? Houd hier dan rekening mee!

Wassen met waspods

Wat voor soort wasmiddel gebruik jij het liefst? Ga je voor ouderwets waspoeder, kies je voor een vloeibaar wasmiddel of gooi jij altijd een waspod in je machine? Zelf gebruik ik eigenlijk altijd vloeibaar wasmiddel of waspods. En wist je dat die waspods al maar liefst 10 jaar bestaan? Ze werden in 2012 geïntroduceerd door Procter & Gamble en ze zijn sindsdien niet meer weg te denken uit onze wasruimte. Hoewel ze al tien jaar bestaan, gaat het bij het gebruik toch nog weleens mis… We delen graag een paar handige tips voor het wassen met waspods.

Voordelige pods kopen

Iedereen die weleens met waspods wast, weet dat ze niet super goedkoop zijn. Persoonlijk vind ik ze elke euro waard en dat komt vooral door het gemak die ze met zich meebrengen. Wasmiddel koop ik eigenlijk nooit voor de volle prijs en ik zoek dan ook altijd naar een Ariel pods aanbieding. De ene keer koop ik ze in de bonus in de supermarkt, de andere keer online. Vaak ben ik daardoor wel de helft goedkoper uit. Zonde om te laten liggen! Enne, niet alleen bij wasmiddel ben je echt veel voordeliger uit als je voor aanbiedingen gaat, het geldt ook voor dingen als koffiecapsules, Dreft vaatwastabletten en shampoo. Nooit voor de volle mep kopen dus!

Eerst de pod, dan de was

Zo, nu heb je jouw pods zo voordelig mogelijk in huis gehaald! Nu is het tijd om te wassen. Bij het gebruiken van waspods is het belangrijk om éérst de waspod en dan pas je vieze was in de wasmachine te stoppen. Ben je de pod vergeten in de machine te leggen? Haal er dan een beetje was uit en leg hem op de bodem van de wastrommel en zorg dat hij niet tussen kledingstukken in komt te zitten. Dit is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de pod optimaal oplost en al het wasmiddel goed gebruikt kan worden.

Niet te vol

Prop jij je wasmachine altijd zo vol mogelijk? Niet doen! Het is niet alleen slecht voor de machine om hem te vol te draaien, ook worden je kleren minder goed schoon én voorkomt het dat de waspod goed kan oplossen. Vul de machine daarom altijd tot maximaal 90 procent en zorg ervoor dat de was nog wat beweegruimte heeft in de trommel.

Niet te kort

Op 30 graden wassen is beter voor het milieu en de kwaliteit van je kleding. En wist je dat veel waspods al werken vanaf 20 graden? Zorg er bij koudere wasjes (20 en 30 graden) wel voor dat je een volledig programma draait. Bij een kort programma (van bijvoorbeeld 30 minuten) op 20 graden, lost hij namelijk niet altijd perfect op. Draai je jouw was op 40, 50 of 60 graden? Dan maakt het niet uit hoe lang of kort het wasprogramma is.

Wassen met waspods; doe jij het al?

Zelf ben ik groot fan van waspods en gebruik ze echt al sinds het begin (al tien jaar dus :-)). En gebruik jij ze ook al zo lang? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we leuk!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Vloeibaar wasmiddel. De machine pakt zelf wat ‘ie nodig heeft op basis van een in te stellen vuilgraad en het gewicht in de trommel. Af en toe de tank bijvullen is nog makkelijker dan elke keer een pod plaatsen.

Reageer ook