fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag Wasdag: Hoe vaak moet je de wasmachine schoonmaken?

wasmachine schoonmaken

Als je regelmatig wast, heb je ongetwijfeld soms last van vieze geurtjes uit de wastrommel, was die niet goed schoon wordt of dat de wasmachine er plotseling helemaal mee ophoudt. Vaak is dit het gevolg van een wasmachine die heel vies is vanbinnen en hierdoor flinke kuren krijgt. En dat is wel het laatste waar je op zit te wachten als je wordt aangestaard door drie volle wasmanden, bomvol met kleding die snel weer nodig is. 

Lage temperaturen

Steeds meer mensen wassen tegenwoordig op lage temperaturen. De nieuwste wasmiddelen maken ook schoon bij 30 graden, het is beter voor je kleding en beter voor het milieu. Helaas is op lage temperaturen wassen niet altijd even goed voor de wasmachine… Er blijven namelijk meer zeepresten en vuil achter, waardoor de machine sneller kuren krijgt. De oplossing is gelukkig simpel: laat je wasmachine regelmatig het hete programma (90-95 graden) draaien en vul hem hierbij niet met was en wasmiddel, maar gooi alleen een afwasblokje in de trommel.

Hoe vaak doe je dit?

Om de wasmachine schoon te houden is het belangrijk om dit om de twee weken te doen. Zo blijft de machine schoon en fris en gaat hij veel langer mee. Ook je was ruikt een stuk beter als het uit de machine komt.

Maandag Wasdag

Volgende week maandag verschijnt er weer een nieuwe Maandag wasdag! Loop jij tegen een probleem bij het wassen aan en ben je benieuwd naar een oplossing? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel, dan zullen wij je helpen met het zoeken naar een oplossing. Heb jij een andere goede wastip, laat ook dat aan ons weten in de comments onder dit artikel. We vinden het altijd heel leuk om jullie tips en suggesties te lezen en te proberen.

Lees hier de andere Maandag Wasdag artikelen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joris -

De machine geeft vanzelf aan wanneer het tijd is voor het reinigingsprogramma.

Linda Meester -

Wat leuk, ik lees graag mee. We hebben twee weken geleden ook een blog geplaatst over wasmachine onderhoud.

Wij draaien in de twee-wekelijkse 90 graden was de badhanddoeken of het witgoed mee,

Ook het wasmiddelbakje behoeft aandacht en is vaak gemakkelijk uit de wasmachine te halen en te wassen in de afwasmachine of gewoon op-de-hand.

Sarah -

Met wat kan je het beste wassen? Poeder of tabs of vloeibaar ? En is wasverzachter goes?

Reageer ook