fb

Wandelen in Frankrijk bij de Mont Blanc mét lezersaanbieding

Steeds vaker hoor ik vriendinnen van me zeggen dat ze in de zomer zo graag eens willen rondkijken in hun favoriete wintersportgebied. Hoe zien de pistes er dan uit, zijn de skidorpjes uitgestorven of juist niet? Is de skileraar nu de koeien aan het melken op een alpenweitje?

Eén van mijn vriendinnen heeft het ook daadwerkelijk gedaan en ze was super enthousiast. “De bergdorpjes ademen een andere sfeer uit, de mensen zijn relaxter en het water lijkt overal van de berg te stromen in vrolijke riviertjes”.  Wat haar verder opviel was dat de omgeving zo groen was en dat stak zo mooi af tegen de vaak helder blauwe luchten. Eindeloze wandelingen heeft ze gemaakt.

Frankrijk-uitrusten-na-bergwandeling-C

Damespraatjes ging op onderzoek uit en kwam er achter dat je hele mooie wandelingen kunt maken in de Franse Alpen richting de Mont Blanc. Je wandelt dan van hotel naar hotel en beleeft zo een super actieve vakantie door Frankrijk. We hebben zelfs een kortingsactie via Het Frankrijk Huis kunnen regelen als je dit in september zou willen gaan doen. Lees onderaan dit artikel meer hierover.

De wandeling

De wandeling begint aan wat bijna het einde is van de vallei achter het bekende dorp Saint Gervais, dat ook aan de voet van de Mont Blanc ligt. Achter Saint Gervais ligt Les Contamines dat een winter- en een zomerdeel heeft. Het zomerdeel is veel leuker en ligt dus in een rustige smalle vallei. Het is goed om hier wellicht wat extra tijd te hebben om – helemaal aan het eind van de vallei – de Notre Dame de la Gorge te bezoeken. Vanuit Les Contamines wandel je naar het kleine en echt diep in de bergen verscholen dorp Hauteluce waar je in het hotel erg goed kunt eten. Na een hele dag wandelen  wil je niets anders.

wandelen-alpen-C

Vanuit Hauteluce wandel je verder naar Crest Voland en vervolgens naar het kleine bergdorp Praz sur Arly op ca. 1 uur rijden vanaf Geneve. Een heerlijke plek om je vakantie te verlengen omdat het dichtbij Megeve ligt, niet ver van Chamonix en bijvoorbeeld nog de Aiguille du Midi op 3800 meter hoogte te bezoeken met de gondel.

Wandelen in de bergen is een avontuur, kijk af en toe ook eens achterom om te zien waar je al geweest bent. Een blik achteruit levert nieuwe inzichten! Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht dus met een dagrugzak (waar je eventueel een picknick in kunt laten verzorgen door de hotels) loop je relaxed van bergdorp naar bergdorp in een continu wisselend landschap.

Wandelen-door-franse-alpen-C

Het programma

Dag 1

Aankomst in Hotel La Chemenaz (***) in Les Contamines
diner en overnachting in hotel

Dag 2

ontbijt in het hotel
op pad voor de 1e etappe naar Hauteluce (je stijgt vandaag 681 m. en daalt 900 m . Je loopt ca. 18 km. en afhankelijk  van je wandelniveau duurt dat ca. 6 tot 8 uur)
aankomst, diner en overnachting in La Ferme du Chozal (***)

Dag 3

ontbijt in hotel
vandaag loop je van Hauteluce naar Crest-Voland (stijgen 689 m. dalen 594 m. duur ca. 6u30 afhankelijke van je niveau)
aankomst, diner en overnachting in Le Caprice des Neiges (***)

Dag 4

ontbijt in hotel
vandaag loop je van Crest-Voland naar Praz-sur-Arly (stijgen 585 m. dalen 705 m. afstand ca. 15 km. duur ca. 5 uur afhankelijke van je niveau)
aankomst, diner en overnachting in La Griyotire (***)

Dag 5

ontbijt in hotel
vandaag loop je van Praz-sur-Arly terug naar Les Contamines (stijgen 900 m. dalen 800 m. duur ca. 6-8 uur afhankelijk van je niveau)
aankomst in Les Contamines en einde arrangement

NB
Op dag 5 heb je de mogelijkheid om vanuit Praz-sur-Arly een taxi te nemen (niet inclusief) om terug naar Les Contamines te reizen. Ook kan er een verlenging van je verblijf  in Praz-sur-Arly of Les Contamines worden geregeld. Dit kun je voor het begin van de reis afstemmen.

Inclusief

verblijf in genoemde hotels op 2-persoonskamer
ontbijt en diner in de 4 hotels
vervoer van bagage tussen de hotels
toegang tot wellness mogelijkheden in de hotels
topogids met de route en een IGN gedetailleerde wandelkaart

Exclusief

lunch (pick-nick) voor onderweg, € 15,- p.p. per dag (vooraf bestellen is aan te raden)
drankjes in de hotels
toeristenbelasting bij de hotels (ter plaatse te voldoen, ca. € 1,- p.p. per dag).

Tarief, informatie en boekingen Deze wandelvakantie is te boeken vanaf € 615,- per persoon (2 personen op een 2-persoonskamer). Afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap en reisperiode kunnen je een reisvoorstel op maat krijgen via Het Frankrijk Huis.

Lezersaanbieding

Boek je nu een Wandelvakantie in september 2015 dan krijg je als lezeres van Damespraatjes 10% korting bij Het Frankrijk Huis. Gebruik dan de volgende code bij het boeken: code DPMB10. 

Meer info over deze reis en boeken: Het Frankrijk Huis

Sandra Blikslager is Politicologe en sinds eind 2008 hoofdredacteur van het online vrouwenmagazine damespraatjes.nl. In 2010 verscheen haar eerste boek Moeders langs de lijn, Handboek voor de Voetbalmoeder, waar in september 2012 de derde druk van verscheen. Sandra is in 1963 in Hilversum geboren, heeft 3 dochters en is getrouwd met Hans. Haar grote hobby is lezen en veel van haar recensies vind je terug op Damespraatjes. Verder sport ze in de sportschool, kijkt veel voetbal en films op TV, wandelt en fietst iedere week een paar uur, gaat graag met vakantie en brengt veel uurtjes door langs de rand van het zwembad om naar haar waterpoloënde dochters te kijken.

Reageer ook