fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom zou je tijdens het sporten speciale sportsokken dragen?

sportsokken

Ik fietste door Noord-Holland, passeerde Schagen. Het regende en een ijzige koude wind blies mijn wangen rood. Ik kon het hebben, mijn lijf was warm. Maar mijn voeten… ijsklompen waren het. Die dag kon ik niet anders dan de conclusie trekken dat sportsokken wel degelijk het verschil maken.

Voorafgaand aan mijn fietstochtje in februari haalde ik overal mijn informatie vandaan. Ik vroeg aan verstokte wielrenners hoe zij hun voeten warm hielden, ik speurde internet af naar tips. Ik knipte boterhamzakjes af en deed die onder mijn geitenwollensokken maar ik hield koude voeten. Uiteindelijk kreeg ik de gouden tip van een fietsvriendinnetje: FALKE sokken.

Sokken tijdens het sporten waren voor mij een ondergeschoven kindje. Ik dacht dat het niet uitmaakte. Inmiddels weet ik, door schade en schande wijs geworden, wel beter. Natuurlijk wil het oog ook wat en zorgde ik ervoor dat mijn sokken bij mijn sportoutfit pasten. Want wat maakt het nou uit of je gewone sokken of de soms toch wel wat prijzige sportsokken draagt? Dat maakt wel degelijk uit.

Waarvan zijn sportsokken gemaakt?

De sokken die je dagelijks draagt hoeven niet aan zoveel eisen te voldoen. Belangrijk is dat ze lekker zitten. Geen knellende elastiekjes, geen teennaad die irriteert in je schoen. Je kunt kiezen voor katoenen of wollen exemplaren. Voor ingetogen of uitbundige designs. Bij sportsokken spelen er andere belangen. Sportsokken beschermen je niet alleen tegen kou en nattigheid, maar zorgen er ook voor dat je comfortabel kunt sporten. En zoals net al gezegd geen teennaden die voor overlast kunnen zorgen als je loopt of fietst. Voor sportsokken wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld coolmax, katoen en acryl.

Goedkoop kan toch ook?

Sportsokken zijn niet goedkoop, maar als het enigszins lukt: investeer in een goed paar. De verleiding is groot om een bundeltje goedkope sokken in je mandje te gooien, maar dat is eigenlijk weggegooid geld. Goedkopere exemplaren zijn gemaakt van synthetisch materiaal dat niet absorbeert en ventileert. Bovendien is de kans op blaren aanzienlijk groter en dat wil je niet.

Waar moet je op letten?

Als je op zoek gaat naar degelijke sportsokken, is er een aantal dingen waarop je moet letten.

    • Sportsokken moeten lekker zitten. Als ze gelijk of na verloop van tijd knellen en schuiven in je schoenen, draag ze dan niet meer. De kans op wondjes of blaren aan je voeten is dan groot. Zeker bij lang wandelen of hardlopen is dat funest!
    • Je kunt sportsokken gewoon in de was van veertig graden gooien, maar stop ze niet in de droger. De kwaliteit wordt er niet beter op en bovendien krimpen ze na een rondje droger.
    • Heb je een gat in je sportsokken? Draag ze niet meer. Zelfs niet als je het zonde vindt omdat ze best duur waren. Sporten met sokken met een gat erin is vragen om ellende.
    • Zorg voor de juiste maat. Te grote sokken zakken af en schuiven om je voet, te kleine knellen je voeten af. Beide niet fijn. Een sok moet gewoon goed passen.

Boterhamzakjes doe ik allang niet meer onder mijn sokken nu ik FALKE sokken heb ontdekt. En dat goedkoop in dit geval duurkoop is.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook