fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom zijn proteïnen zo belangrijk bij het afvallen?

Ik ken maar weinig mensen die niet ooit in hun leven een poging hebben gedaan om af te vallen. Het kan gaan om een paar vakantiekilo’s, maar ook om een buik waar je jaren ‘hard aan gewerkt’ hebt. Ik vind het altijd heel leuk om te zien wanneer mensen in mijn omgeving slagen in het afvallen en lekkerder en gezonder in hun vel zitten. Ook jou kan het lukken, je hebt er alleen de juiste informatie voor nodig. 

Hoe werkt afvallen?

Om af te vallen is er maar één ding belangrijk: je moet meer calorieën verbranden dan je tot je neemt. Dit blijft altijd lastig, omdat je niet precies weet hoeveel calorieën je verbrand. Bereken daarom eerst hoeveel calorieën jij nodig hebt, voordat je aan de slag gaat.

Gezond afvallen

Hoewel het bij het afvallen dus belangrijk is om minder te eten dan je verbrandt, is het ook belangrijk om gezond te blijven. Dit houdt in: voldoende groenten en fruit eten, zorgen dat je je fit blijft voelen en wel gewoon je dagelijkse dingen kunt blijven doen. Soms een beetje trek mag best, maar jezelf uithongeren is niet de bedoeling.

Eiwitten, vetten en koolhydraten

Van eiwitten, vetten en koolhydraten heb je vast weleens gehoord. Het zijn de macronutriënten die wij nodig hebben om ons lichaam draaiend te houden. Hoewel je al deze nutrienten nodig hebt, zien we dat veel Nederlanders relatief veel koolhydraten en relatief weinig eiwitten binnenkrijgen. En dat terwijl juist die eiwitten heel belangrijk zijn bij het afvallen!

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk bij het afvallen? 

Eiwitten, ook wel proteïnen genoemd, zijn een belangrijke bouwstof van het lichaam. Zo zorgen eiwitten voor het herstel van je spieren en helpen ze overgewicht tegen te gaan. Proteïnen geven je een verzadigd gevoel en veel energie. Om deze reden werken proteïne diëten dan vaak ook goed.

Hoe kan je afvallen met een proteïne dieet?

Bij een proteïne dieet ga je aanzienlijk meer eiwitten en minder koolhydraten eten. Dit kan je doen door zelf je voeding bij te houden, maar ook door een vastgesteld proteïne dieet te volgen. Hierbij zou je ook gebruik kunnen maken van proteïne dieet producten. Deze producten maken het makkelijk om op een lekkere manier voldoende eiwitten tot je te nemen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar producten waar die voldoende eiwitten bevatten. Maar net wat jij prettig vindt!

Is het wat voor jou?

Zou afvallen met een proteïne dieet iets voor jou zijn? Waarom wel of waarom niet? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook