fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom willen sommige mannen (nog) geen vader worden?

Kun jij niet wachten en zou je heel graag een kindje willen hebben? Maar is je man/vriend hier nog helemaal niet aan toe en wil er niets eens met je over praten. We horen dit veel van vrouwen om ons heen, die hier onzeker van worden en zich afvragen waarom hun man zo raar reageert op hun wens om moeder te worden.

Hier een aantal redenen waarom sommige mannen (nog) geen kind wil hebben:

1. Hij voelt zich dan te gebonden in de relatie. Zijn jullie nog niet zo heel lang bij elkaar? Of hebben jullie regelmatig ruzies met elkaar of zijn er naast jouw kinderwens nog meer dingen die jullie niet kunnen bespreken? Wellicht voelt hij zich dan nog niet zo zeker over jullie toekomst als stel en door een kind te nemen bind je je enorm in een relatie en het kan zijn dat hij daar nog helemaal niet aan toe is.

Lees ook: Patricia (31) wil geen moeder worden?

2. Hij voelt kinderen als een enorme verantwoordelijkheid. En dat is het natuurlijk ook, zowel in organisatorisch, emotioneel als in financieel opzicht. Hebben jullie allebei niet echt een vaste baan of een goed huis om je kinderen te laten opgroeien dan brengt dat best wat onzekerheid met zich mee over de toekomst. Het al hebben van een kindje kan daar soms nog niet in passen.

3. Hij wil geen kinderen. Maar durft dat jou misschien nog niet te zeggen. Binnen sommige relaties kan het namelijk een reden zijn om elkaar te verlaten. Als de wens naar een kindje zo groot is en de partner wil het absoluut niet, dan is er een groot probleem, waar lang niet alle relaties tegen bestand zijn.

4. Hij is bang dat hij geen goede vader zal zijn. Misschien voel jij ook wel dergelijke onzekerheden over je toekomstige moederschap. De rol als vader en moeder is er een waar je langzaam in groeit. Misschien als vrienden van jullie een kindje krijgen dat jullie van dichtbij kunnen zien hoe zoiets langzaam groeit. Samen groei je in de rol van de beste papa en mama voor je kindje.

5. Hij vindt het niet verantwoord om nu een kind op de wereld te zetten. Sommige mensen vinden de wereld momenteel heel onveilig om te wonen. Dat is iets van alle tijden, en de angst lijkt niet zomaar weggenomen te kunnen worden. Terwijl uit onderzoeken blijkt dat Nederland bijvoorbeeld nog nooit zo veilig is geweest als het nu is. Het aantal moorden jaarlijks daalt nog steeds en ook het aantal inbraken en autodiefstallen. Maar door alle (social) media komen individuele incidenten indringend binnen en kan een gevoel van onveiligheid worden ervaren, die er eigenlijk niet is.

Mogelijk herken je een van de bovenstaande redenen bij je man of vriend? Ga er samen over in gesprek. Nu je een beeld hebt van de mogelijke redenen kun je misschien gerichter achterhalen waarom hij (nog) geen vader wil worden en hier samen over praten.

1 reactie

Blondie -

Hoi!
Ik ervaar momenteel erg veel stress doordat ik met een (voor mij) groot dilemma zit; ik heb een hele sterke kinderwens, mijn partner niet. Daarom ben ik sinds vorige week weer bij mijn ouders ingetrokken. Ik houd zielsveel van hem en hij van mij, maar we hebben toch de nodige hindernissen door mijn kinderwens.
Ik weet niet goed waarom hij geen kinderen wil, omdat hij me dat niet kan of wil vertellen en dat vind ik erg moeilijk. Heeft er iemand tips?

Reageer ook