fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom plisségordijnen zo veelzijdig zijn!

Als je nieuwe raamdecoratie nodig hebt, kan het best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Hoewel er veel betaalbare partijen zijn, blijft raamdecoratie voor de meeste mensen best een grote uitgave. Dat is niet erg, want als het goed hangt heb je er vaak jarenlang plezier van! Toch kan het best wat keuzestress met zich meebrengen, want welke raamdecoratie past nou eigenlijk bij jou? We willen je graag een beetje helpen. Heb je bijvoorbeeld als eens aan plisségordijnen gedacht?

Veelzijdige keuze

Het plisségordijn is een zeer veelzijdige vorm van raamdecoratie. Je kunt er alle kanten mee op en ze zijn voor bijna alle ramen geschikt. Een veilige keuze dus! Benieuwd naar alle andere voordelen? Wij zetten ze voor je op een rij.

Controle op lichtinval 

De meeste vrijhangende plisségordijnen kan je van zowel de onderkant als de bovenkant bedienen. Hierdoor heb je heel veel controle op de lichtinval en dat is heel prettig als jij iemand bent die op verschillende momenten behoefte aan verschillend licht heeft. Zit je aan de keukentafel te werken? Dan is veel licht prettig. Organiseer je een romantische zondagsbrunch? Dan is het misschien gezelliger om voor zachter licht te gaan. De keuze is aan jou!

Privacy 

Doordat je veel plisségrodijnen van twee kanten kunt bedienen, kan je veel spelen met de positie van het gordijn. Hierdoor heb je niet alleen invloed op de hoeveelheid lichtinval, maar ook op je privacy. Zo kan je hem bijvoorbeeld precies instellen zodat langslopende mensen niet naar binnen kunnen kijken, zonder dat je hele raam is bedekt. Geniaal systeem!

Lees ook: Dit is het beste huidverzorgingsritueel voor mensen met een klein budget

Betere akoestiek

Heb jij last van een galm in huis? Dat horen we vaker! De kunt om dit tegen te gaan, is door meer zachte materialen in je interieur op te nemen. Denk aan een mooi vloerkleed op de harde vloer, gezellige kussentjes op de eetkamerstoelen en het ophangen van raamdecoratie. Kies dan wel voor stoffen-raamdecoratie, zoals een gordijn of een plisségordijn. Hierdoor zal de akoestiek in huis vele malen beter worden!

Mooi in elk interieur

Plisségordijnen zijn er in veel soorten, kleuren en maten en het is in elk interieur mooi. Heb jij een modern interieur? Denk dan aan zwarte- of antracietkleurige plisségordijnen. Heb je een landelijk of klassiek interieur? Kijk dan eens naar beige, bruine of witte plisségordijnen. Echt, voor ieder wat wils!

Praat mee

Wat heb jij momenteel voor je ramen hangen? En zou jij ook wel interesse in mooie plisségordijnen hebben? Ik ben heel benieuwd. Praat mee in de reacties onder dit artikel. Vinden wij altijd super gezellig!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook