fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is het beste huidverzorgingsritueel voor mensen met een klein budget

Als skincare-junkie vind ik het heerlijk om mij volledig in producten en ingrediënten te verdiepen. En hoewel ik een gat in mijn hand heb én me snel laat verleiden om voor een duur product te kiezen, doe ik dat bij huidverzorgingsproducten niet. Juist omdat ik me er enorm in verdiept heb, weet ik dat goede huidverzorging écht niet duur hoeft te zijn. Dit is het beste huidverzorgingsritueel voor mensen met een klein budget!

Ga niet naar dure cosmeticawinkels

Wat is het toch heerlijk om door high-end cosmeticawinkels te lopen. Lekker producten kijken, je laten inspireren en misschien zelfs wel wat uitproberen. Als je een klein budget hebt, kan je dit soort winkels maar beter vermijden. De kans is aanwezig dat je toch in de verleiding komt om daar iets te kopen, dat zou zonde zijn! We hebben verderop in dit artikel een lijstje met betaalbare merken die zéér goed zijn. Kijk daar eens tussen!

Ritueel bestaande uit 4 stappen

Een huidverzorgingsritueel kan je zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wil. De ene vrouw doorloopt acht tot twaalf stappen voordat ze gaat slapen, de ander gaat naar bed zonder iets te doen. Persoonlijk behoor ik tot de eerste groep. Ik vind het heerlijk om goed voor mijn huid te zorgen en mijn huidverzorgingsritueel bestaat dan ook uit meerdere stappen. Voor een goed verzorgingsritueel is het echter niet noodzakelijk om zo veel stappen te doorlopen. Huidverzorgingsexpert Hyram legt uit dat het meest basis huidverzorgingsritueel uit vier stappen zou moeten bestaan:

 1. Reinigen (het liefste met zowel een make-up remover als een cleanser)
 2. Serum(s) met actieve stoffen
 3. Hydrateren 
 4. Zonbescherming (alleen overdag natuurlijk)

Alle andere handelingen zijn extra en mooi meegenomen als je het kunt betalen en er de tijd voor kunt opbrengen.

Betaalbare merken met kwaliteitsproducten

Crème de La Mer, La Prairie en Sisley: als jij een klein budget hebt, zullen deze producten niet in jouw badkamer te vinden zijn. Is dat erg? Nee! Je hebt namelijk helemaal niet zulke dure producten nodig om je huid goed te verzorgen. Er zijn veel merken die goed zijn én betaalbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

 • The Ordinary
 • The INKEY List
 • CeraVe

Deze merken werken met goede ingrediënten, vermijden minder goede ingrediënten (zoals parfum) en bieden hun producten tegen een eerlijke prijs aan.

Voorbeeld budget ritueel 

Om te illustreren hoe jouw verzorgingsritueel eruit zou kunnen zien, heb ik hier een voorbeeld samengesteld. Elke huid is natuurlijk anders, dus kijk ook zeker wat jij zelf fijne producten vindt. Dit is vooral om een beeld te schetsen, zodat je ziet dat je geen honderden euro’s hoeft uit te geven om goed voor je huid te zorgen. Ik gebruik hier vooral producten van The Ordinary, omdat deze goed, betaalbaar en op diverse plekken te verkrijgen zijn.

Reinigen

 • Avond: Lidl Cien make-up remover – € 1,09
 • Avond en ochtend: The Ordinary Squalane gezichtsreiniger – € 7,95 (eerst make-up verwijderen)

Serums/crèmes met actieve stoffen

 • Ochtend: The Ordinairy Buffet Serum – € 15,00
 • Avond: The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% – € 6,50

Hydrateren

 • Avond en ochtend: The Ordinairy Natural Moisturizing Factors + HA Gezichtsverzorging – € 8,50

Zonbescherming

 • Ochtend en middag: Drs Leenarts Suncare SPF 30 – € 5,95

Prijs complete ritueel: € 44,99 (6 producten)

De meeste producten gaan lang mee! Hierdoor ben je dus relatief voordelig uit. Ter vergelijking: voor één product van Clinique of Dermalogica ben je vaak al meer geld kwijt dan aan dit hele ritueel. Goede gezichtsverzorging hoeft niet duur te zijn!

Laat je niks aanpraten

Hopelijk heeft dit je wat inzicht gegeven in budget-verzorging. Laat je nergens aanpraten dat je producten nodig hebt die tientallen of zelfs honderden euro’s kosten om je gezicht goed te kunnen verzorgen. Dat is absoluut niet waar!

Voor dit artikel werden wij geïnspireerd door Hyram. Bekijk ook zeker zijn video!

Wat zijn producten die jij graag gebruikt? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

1 reactie

Jenny Albers -

Ik gebruik de tuinen of cien

Reageer ook