fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom Mara haar kinderen de GPS-horloges van one2track geeft

Waarom Mara haar kinderen de GPS-horloges van one2track geeft

Het lijkt wel gisteren dat ik de jonge moeder was van twee kindjes onder de twee jaar oud. Onze oudste dochter werd geboren in augustus 2017 en de jongste in mei 2019. Inmiddels zitten ze allebei op de basisschool, hebben een rijk sociaal leven en zijn fanatiek aan het sporten. Met 7 en 5 jaar oud zijn ze écht nog wel dol op papa en mama en willen ze het liefst zo veel mogelijk bij ons zijn, maar bij de oudste merk ik dat ze steeds vaker alleen op pad wil. Als moeder vind ik dat natuurlijk best spannend, maar haar beperken in haar ontwikkeling en reis naar zelfstandigheid wil ik zeker niet. Daarom gaan wij nu GPS-horloges voor onze kinderen kopen. En in dit artikel vertel ik graag uitgebreid waarom. 

Alleen naar de bieb

Onze oudste is dol op lezen en verslindt boeken en tijdschriften. Ze is een echt paardenmeisje en krijgt twee keer per maand de Penny in de bus. Daarnaast leest ze graag boeken over paarden, maar is ze ook dol op de klassiekers van Paul van Loon, Roald Dahl en de Zoete Zusjes. Om aan haar leeshonger te voldoen, gaat ze graag naar de bibliotheek. Officieel zit deze bij ons in de straat, maar het is wel ruim tien minuten lopen. Onze dochter is intelligent, kent de verkeersregels en zou niets geks doen; van mij mag zij (na een paar keer samen oefenen) dus best zelf naar de bieb lopen. Mits zij in geval van nood contact kan opnemen met ons tenminste. En daar heb ik een perfecte oplossing voor gevonden: een speciale smartwatch voor kind.

Nog geen telefoon

Ik vind een kind van 7 jaar echt nog veel te jong voor een smartphone. Een smartphone kan voor een kind van 7 jaar ongeschikt zijn vanwege blootstelling aan ongeschikte content, afleiding van schoolwerk, kans op verslaving en beperkte sociale ontwikkeling door overmatig schermgebruik. Dat willen we haar absoluut nog niet geven, maar dat neemt ook met zich mee dat we minder makkelijk met haar in contact zijn als ze alleen op pad gaat. Een GPS-horloge kind van one2track is daarom een goede oplossing. En wist je dat je hiermee niet alleen ziet waar je kind zich bevindt, maar je ook met hem/haar kunt bellen en nog veel meer?

Belangrijkste functies van one2track GPS-horloges:

  • GPS-locatiebepaling: Met nauwkeurige GPS-tracking kun je via de beveiligde one2track-app in real-time de locatie van je kind volgen. Daarnaast kunnen veilige zones worden ingesteld; zodra je kind deze zones verlaat, ontvang je als ouder een melding.
  • Bellen en gebeld worden: De horloges functioneren als telefoons, waardoor kinderen vooraf ingestelde contacten kunnen bellen en oproepen kunnen ontvangen.
  • SOS-knop: In noodsituaties kan het kind de SOS-knop indrukken, waarna het horloge direct een vooraf ingesteld noodnummer belt en een melding stuurt naar de app-gebruikers.
  • Spraakberichten: Naast bellen kunnen kinderen en ouders korte spraakberichten naar elkaar sturen. Handig voor snelle updates.
  • Videobellen: Sommige modellen ondersteunen videobellen.
  • Foto-snapfunctie: Kinderen kunnen foto’s maken en deze delen via de one2track-app. Leuk om te kunnen meegenieten 🙂

Modellen en leeftijdsadvies

  • Connect UP: Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
  • Connect NEXT: Aanbevolen voor kinderen vanaf 6 jaar en biedt extra functies zoals een scorebord en weerstation.
  • Connect NEO: Ideaal voor kinderen vanaf 8 jaar en bevat geavanceerde functies zoals videobellen.

Privacy en beveiliging

One2track hecht veel waarde aan de privacy en databeveiliging van gebruikers. De systemen zijn ontwikkeld door een eigen team van Nederlandse engineers, waarbij locatiegegevens na drie maanden worden gewist en verzonden berichten slechts 78 uur beschikbaar zijn. Gebruikers hebben de mogelijkheid om hun gegevens permanent te verwijderen via de app.

Gebruiksvriendelijkheid

De horloges zijn ontworpen zonder spelletjes of social media-apps, zodat kinderen zich kunnen concentreren op buitenspelen zonder digitale afleiding. Alle functies zijn eenvoudig te bedienen via het touchscreen van het horloge, en ouders kunnen via de one2track-app tot tien telefoonnummers en videocontacten instellen.

Autonoom, maar niet alleen

Het langzaam loslaten van de kinderen is moeilijk, maar ook leuk. Ik ben elke keer zo trots als ik zie hoe zelfstandig ze worden. Ze weten dat ze voorzichtig moeten zijn, maar weten ook dat ik veel vertrouwen in ze heb. Op de fiets zeg ik bijvoorbeeld: ‘ga jij maar voor, ik fiets achter je aan’ en ook met skiën of wandelen op straat geef ik ze graag een gevoel van autonomie, zonder dat ze het idee hebben dat ze er alleen voor staan. Hoe ga jij hier als ouder mee om? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we gezellig 🙂

Wil je meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Anna -

Wat ben ik blij dat ik zonder deze fratsen kind heb mogen zijn.

Joris -

Die ‘belhorloges’ zijn hier ook in gebruik. Functioneel zijn ze handig, maar de app is een gedrocht, zowel visueel als qua interactie. Lezen jullie mee daar in Noordwijkerhout?

Reageer ook