fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom je maar één velletje toiletpapier nodig zou hebben na het poepen

tips poepen openbaar

Persoonlijk houd ik ervan om zoveel mogelijk papier te gebruiken. Ik wil namelijk niet het risico lopen om door het velletje heen te gaan om vervolgens met smerige handen de toiletruimte te verlaten. Per veegbeurt gebruik ik wel 4 velletje die ik over elkaar heen vouw. En dat herhaal ik dan nog een keer of wat indien nodig. Niet echt een lekker (dames)praatje, maar we vinden dat alles bespreekbaar moet zijn haha!

Nu las ik zojuist op Margriet.nl dat volgens natuurgeneeskundige arts Marisol Teijeiro één velletje dubbellaags papier meer dan genoeg zou zijn. En volgens deze arts zou het stukje toiletpapier er na het afvegen nog steeds brandschoon uit moeten zien. “Als je meerdere vellen nodig hebt om de boel schoon te krijgen, kan dat wijzen op een slechte stoelgang. Het kan ook zijn dat je dingen eet waar je gevoelig voor bent, te veel stress hebt of dat je darmbacteriën niet optimaal werken.” Als alles in je lichaam goed werkt zou je dus geen bijna geen toiletpapier meer nodig hebben.

Eerlijk gezegd zou ik ook helemaal niet zoveel toiletpapier nodig hebben, ik vermoed dat ik best een gezond mens ben. Maar toch blijf ik het een lastig idee vinden om met maar één velletje af te vegen. Hoe is dat bij jou? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel.

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook