fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom je géén mesh spons meer moet gebruiken!

Tot een een paar dagen geleden gebruikte ik altijd een mesh spons, maar daar ben ik na het lezen van een artikel direct mee gestopt. Ik vond het altijd heerlijk, zo’n fluffy bolletje. Flink wat zeep erop en dan mijn hele lichaam er mee over. Na het douchen waren al mijn dode huidcellen verdwenen en was ik weer helemaal zacht. Heerlijk!

Bacteriën en schimmels

En juist het zachte gevoel die de spons achterlaat, is een onderdeel van het probleem. De spons haalt dode huidcellen van de huid, maar deze blijven vervolgens achter in de spons. Na het douchen laat je de spons hangen in de badkamer, waar het altijd lekker warm en vochtig is. En die combinatie van dode huidcellen, warmte en vocht vormt het grote probleem; namelijk een ideale omgeving voor bacteriën. Deze bacteriën zullen zich snel vermenigvuldigen. Door de warmte en het vocht vormen zich ook nog eens schimmels in de mesh spons.

Hem toch gebruiken?

Je leest het al: het is niet echt een product om je lichaam mee schoon te maken. Je wordt er eerder viezer van. Wil je wel graag een mesh spons blijven gebruiken? Vervang hem dan elke week door een nieuwe of maak hem na gebruik goed schoon en droog. Bewaar hem op een niet al te warme plek.

Wat doe jij nu?

Gebruikte jij tot nu ook altijd een mesh spons? En ben je na het lezen van dit artikel van plan om dit niet meer te gaan doen of maakt het jou niet zo heel veel uit? Wij zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Renske -

Ik was hem gewoon op 60 graden mee met de handdoeken, en dan blijft hij een hele poos goed.

Josien Siemerink -

Ja ik ga de Puff nog steeds gebruiken.
Na 1x douchen gooi ik hem in de wasmachine en als tie stuk gaat koop ik een nieuwe. Gebruik hem 1 x in de week

Irmgard -

Wat een onzin dat je geen mesh spons kunt gebruiken! Ik gebruik deze al jaren en ik heb er nooit iets van overgehouden, gewoon goed uitspoelen bij gebruik en af en toe in de wasmachine.

Reageer ook